הגשת בקשה לקבלת תו נכה אינה פשוטה. הבקשה אמנם עשויה להיות יחסית קלה בכך שצריך טכנית למלא טופס ולצרף מסמכים רפואיים, אולם זה רק חלק אחד מתוך מכלול ההליך של הבקשה.
עוד דבר שתורם לתחושת הקלות בהגשת הבקשה היא שאפשר להגיש אותה באתר של משרד התחבורה מתוך ראיה שלאחר שמגישים את הטופס והמסמכים אז מקבלים את התו.
למרבה הצער לקבל תו נכה זה לא עניין פשוט. מניסיון של שנים בהגשת בקשות לתו נכה, חידושים וערעורים אני יודע להגיד שקבלת תו נכה עשויה להיות גם משימה מורכבת.
הגשתם בקשה לתו נכה, המתנתם ולבסוף קיבלתם מכתב שנדחיתם, הדחייה יכולה להיות שלא מנומקת ובלי הסבר כלשהו ולפעמים יש אנשים שגם לא מקבלים הודעת דחייה. במצב כזה צריך לבחון הגשת ערעור על החלטת הדחייה. הערעור מוגש ליחידה לטיפול במוגבלי ניידות במשרד התחבורה.
אנשים שצריכים להגיש ערעור זה לרוב מאופיין מצידם בתחושת דחיפות. אני רואה אנשים שסובלים, שכואב להם, שמתקשים ללכת, שבעיותיהם הרפואיות לא מאפשרות להיות בלי תו נכה שהם כה זקוקים לו. הדרך שלי כעורך דין המטפל בתחום היא לעשות את המקסימום בשבילם כדי שיוכלו לקבל את התו שיקל עליהם משמעותית.
משרדי פועל בתחום שנים רבות ודואג להגיש ערעורים מנומקים תוך כדי בחינה של הפן הרפואי והמשפטי, במטרה שהנכה שנדחה יוכל לקבל את התו שהוא זקוק לו.
דחייה משמעותה לנכה היא חוסר אפשרות לחנות את הרכב בסמוך למחוז חפצו ובכך נגרם לנכה סבל ואף עשויה להיות החמרה במצבו הבריאותי.
שלכם,
עו"ד יובל וסרברגר בר