תאונת עבודה הינה תאונה שיכולה לקרות בדרך לעבודה, בחזרה מהעבודה או בזמן ועקב העבודה. ככל ואדם נפצע באחד מהמקרים האלה הוא עשוי להיות זכאי לפיצויים והשאלה מאיזה גורם והאם רק מגורם אחד או יותר.
ניתן לחלק את תאונות העבודה לתאונות קלות שהשפעתן חלפה ולאחר מספר חודשים האדם שנפגע מרגיש בסדר ואין השפעה של התאונה עליו ותאונות קשות יותר שמותירות נכות והשפעתן על הנפגע לכל כל החיים ולצמיתות.
לאחר שעובד נפגע בעבודתו ניתנים לו ימי מחלה (ימי מנוחה) בביתו כי הוא לא יכול לעבוד, על הימים האלו העובד זכאי לתשלום מהמוסד לביטוח לאומי ואלו נקראים דמי פגיעה, התשלום יינתן עד שלושה חודשים (91 ימים) ובגובה של 75% מההכנסה שלו מלפני התאונה. אם העובד החליט תוך כדי שהוא נמצא באי כושר לחזור לעבודתו ואז לאחר מס' ימים שוב פעם יחזור לנוח בביתו הוא לא יקבל המשך תשלום, כי דמי הפגיעה ניתנים על ימים רצופים ולא משנה אם הוא עדיין סובל ולא יכול לחזור כאמור לעבודתו. יצוין כי לפעמים חל בלבול אצל המעסיק והוא מוריד ימי מחלה או חופשה לעובד ודבר זה אסור, המעסיק לא רשאי לנכות לעובד את אותם ימים במידה והוא מקבל דמי פגיעה והוא צריך להחזיר לו אותם.
לאחר סיום תשלום דמי הפגיעה היה והעובד עוד סובל וכואב כתוצאה מהתאונה שעבר הוא יכול להגיש תביעה לנכות לביטוח הלאומי. בנוגע לכך יצוין כי העובד יכול לחזור לעבודתו באופן רגיל ועם זאת עדיין לתבוע על נכות שנותרה לו, כלומר אין חובה לא לעבוד כדי להיות זכאי לנכות. לאחר הגשת התביעה יזומן העובד לוועדה רפואית אשר תבדוק אותו ותקבע אם נותרה לו נכות וכמה אחוזים היא, ככל ותקבע הוועדה נכות של 9% ומעלה יהיה זכאי העובד לפיצוי חד פעמי, ככל והוועדה תיקבע לו נכות של 20% ומעלה יהיה זכאי לקצבה כל חודש לכל החיים. במידה והעובד לא מרוצה מהחלטת הוועדה הוא יכול להגיש ערעור והוא יוזמן להיבדק אצל הוועדה רפואית לעררים.
גורם נוסף שעשוי לשלם חוץ מהביטוח הלאומי הוא קרן הפנסיה של העובד, לרוב כיום כל עובד שכיר מבוטח בפנסיה שבתוכה קיימת פנסיית נכות. תפקיד פנסיית הנכות היא ככל והעובד לא יכול לחזור לעבודתו בין אם באופן מלא או חלקי הוא עשוי להיות זכאי לתשלום עבור אובדן כושר עבודה גם באופן חלקי וזאת בנוסף לתשלום מהביטוח הלאומי.
גורם נוסף שיכול לשלם הוא המעסיק, במידה והתאונה אירעה עקב רשלנותו של המעסיק הוא יצטרך לשלם על הנזקים שנגרמו לעובד. היות ומדובר בתאונת עבודה אז יהיה ניכוי של התשלום של הביטוח הלאומי, כלומר, נניח והנזק של העובד מוערך ב 200 אלף שח והביטוח הלאומי שילם 50 אלף שח, אז המעסיק יצטרך לשלם 150 אלף שח לאחר הניכוי שצריך לעשות.
במידה ומדובר בתאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה התאונה עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה וניתן יהיה לקבל תשלום דמי פגיעה ופיצוי או קצבה מהביטוח הלאומי וכן תשלום מחברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב שבו נהג או נסע העובד במועד התאונה.
היות ומדובר בפיצויים בתאונת עבודה לאדם שנפגע מכמה גופים, רצוי שילווה אתכם עורך דין העוסק בתחום כדי שתוכלו לממש את הזכויות והפיצויים המגיעים לכם מהתאונה שעברתם.