כאשר אדם נפצע בתאונת דרכים לרוב הוא יהיה זכאי לקבל פיצוי מחברת הביטוח המבטחת ללא קשר אם הוא אשם לקרות התאונה או לא, מהסיבה שבתאונת דרכים יש אחריות מלאה לפצות. שימו לב שלא תמיד חברת הביטוח תפצה ויש מקרים חריגים גם לאותה אחריות של חברת הביטוח וצריך לבדוק את קרות האירוע התאונתי. ככל ומדובר בנהג רכב אז חברת הביטוח של הרכב שלו היא זו שתפצה אותו, כך גם לגבי נוסע שנסע ברכב. הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים יקבל פיצוי מחברת הביטוח של הרכב שפגע בו, כנ"ל גם רוכב אופניים שפגע בו רכב הוא יקבל פיצוי מחברת הביטוח של הרכב שהתנגש בו. במקרים בהם נהג הרכב ברח או נעלם ממקום התאונה ואי אפשר לדעת מי הרכב שפגע בו אז הגוף המפצה הוא תאגיד "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.
הפציעות הנגרמות מתאונות דרכים נעות בין פציעות קלות לעד פגיעות קשות ומורכבות מאד המשליכות על הנפגע לכל חייו. לעיתים הפגיעות הקלות עשויות עשויות רק להידמות כך ומניסיוני אצל חלק מהנפגעים שאני מייצג חלה החמרה במצבם הרפואי לאחר מס' חודשים חרף זאת שלדבריהם הרגישו טוב יחסית לאחר התאונה שעברו. עצתי לנפגעי תאונות דרכים אם אתם סובלים לכו לרופא להיבדק גם אם מדובר מס' ימים לאחר התאונה וגם אם פתאום מס' חודשים לאחר התאונה הופיע לכם כאב כלשהו. יאמר שאין זה בהכרח אומר שאכן אותו כאב או הגבלה הם כתוצאה מהתאונה, אבל רצוי לגשת להיבדק אצל אצל רופא.
כאשר מדובר בתאונה קשה שבה הנזק שנגרם לנפגע הוא בלתי הפיך ההשלכות של התאונה על חייו עשויות להיות משמעותיות ביותר. כך למשל אדם יכול לאבד עקב התאונה את פרנסתו ולהיות תלוי בתרופות, טיפולים רפואיים, בעזרה של הזולת ובני משפחתו, התאונה אף עשויה לפגוע בעקיפין במעגל האנשים הקרוב לנפגע וגם במעגל הרחוק יותר, לגרום להם לנזק כלכלי, רפואי, ופגיעה במרקם התא המשפחתי.
כל פגיעה שנגרמת מתאונת דרכים היא לגופה. הכוונה היא שהפיצוי לאדם שנפגע בתאונת דרכים לא יהא זהה לאדם אחר שנפגע, הפיצוי אינו אחיד כמו בפוליסות ביטוח פרטיות שם נקבע לצורך העניין שעל שברים באיברים מסוימים מקבלים פיצוי אחיד. ככל שהפגיעה שנגרמה היא יותר קשה כך גם הפיצוי יהיה יותר גבוה וזאת כדי לתמוך בנפגע ובני משפחתו.
עו"ד יובל וסרברגר בר