שמתרחשת תאונת דרכים היא אינה אירוע פשוט כלל לאף אחד מהאנשים המעורבים בה, בין אם זה הולך רגל שנפגע, רוכב אופניים, רוכב אופנוע, תאונה לנוסעים באוטובוס וכמובן האנשים שנוהגים ונוסעים ברכבם.
לצערנו תאונת דרכים שהיא קורית צריך לדעת להתמודד איתה ועם השלכותיה.
הפציעות כתוצאה מהתאונה משתנות בין קלות בינוניות וקשות שלכל אחת מהן השפעות שונות על הנפגע ובהתאם לכך גם גובה הפיצויים.
החוק שמסדיר את נושא הפיצויים של תאונת דרכים הוא הוא חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, החוק לא קובע מה הפיצוי המגיע בגין כל פגיעה, אלא הוא קובע איזה סוג של תאונה נכנס להגדרה של תאונת דרכים.
ככל והתאונה נכנסת להגדרה שבחוק אז השלב הבא הוא להעריך את הפיצוי שמגיע לנפגע מהתאונה, כלומר התנאי הראשוני לצורך קבלת פיצויים הוא להוכיח שמדובר בתאונת דרכים על פי חוק.
בנוסף, החוק לא קובע שיש צורך להוכיח אשמה ומי גרם לתאונה וכך ברגע שהתאונה אירעה עוברים לשלב הפיצויים.
לאחר אירוע התאונה וההלם הראשוני לוקח לנפגע זמן להתאושש ממנה, כי הנפגע כלל לא ציפה לעבור תאונה באמצע שגרת חייו והכל ממש בשבריר שנייה אחד השתבש לו ומיום רגיל וסטנדרטי נהפך להיות לו יום שעשוי להשפיע עליו לכל חייו.
כאמור הפגיעות והנזקים שנגרמים מתאונה עשויים להיות קלות, בינוניות ויותר חמורות וקשות.
רוב תאונות הדרכים שנגרמות הינן קלות שיש להן השפעה על גופו של הנפגע באופן שאינו משמעותי, עם זאת ביחס לפיצויים שהנפגע בתאונה יכול לקבל מחברת הביטוח הפיצויים יכולים בהחלט להיות משמעותיים ולעיתים פיצויים שהנפגע סבור שיקבל בסך של כמה אלפים יכולים להגיע לסכומים של עשרות ומאות אלפים.
מה צריך לעשות לאחר תאונת דרכים?
לאחר התאונה חשוב מאד לגשת לקבל טיפול רפואי, גם אם נראה לכם שהכל בסדר צריך לדעת שהגוף נמצא בסטרס ובהלם והוא ישר מפתח מנגנון הגנה כדי להתמודד עם האירוע שלא ציפה לו ולכן רצוי לפנות בהקדם לפנות לקופת החולים, בית החולים או להתפנות באמצעות אמבולנס למרכז הרפואי.
חשוב לציין בפני הרופא או הגורם הרפואי איפה קרתה התאונה, איך היא קרתה, אם התאונה אירעה בדרך לעבודה או בחזרה או בזמן העבודה לציין זאת.
לרוב הרופאים ואפילו בצילום רנטגן שואלים איך קרתה התאונה וממה נגרם הנזק ולכן חשוב לציין זאת בפניהם.
הדבר השני הוא לקחת פרטים של הצד השני בתאונה.
אם התאונה אירעה בהתנגשות עם רכב אחר אז לקחת מספר רישוי של הרכב, שם פרטי ושם משפחה של נהג הרכב ולצלם את מקום התאונה והרכבים.
במקרה של תאונה עצמית כדאי לצלם את מקום התאונה, במקרים של תאונה של הולך רגל או רוכב אופניים לקחת את פרטי נהג הרכב ומספר הרכב.
הדבר השלישי, אם התאונה אירעה בדרך או בחזרה מהעבודה או בזמן העבודה לדווח למעסיק על התאונה והוא יצטרך למלא טופס בל/250 שאותו יש להעביר לקופת החולים, בנוסף יש להוציא אישור משטרה ממשטרת התנועה, אפשר לגשת לכל משטרה שסמוכה למקום מגוריכם ולדווח לה על התאונה.
הדבר הנוסף הוא לפנות לעורך דין שעוסק בתחום של תאונות דרכים או נזקי גוף ונזיקין בהקדם לאחר התאונה, שכן ניהול ההליך המשפטי לקבלת הפיצויים יכול להיות ארוך ומתיש עבור הנפגע.
עורך דין מיומן ילווה מהרגע שבו צריך ראיות להוכחת התאונה, יפנה את הנפגע לבדיקות רפואיות נוספות אם יש צורך, ינהל משא ומתן עם חברת הביטוח על סכום הפיצוי, יגיש תביעה לבית המשפט וינהל את התיק כדי שהנפגע יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו.
גובה הפיצויים משתנה מפגיעה לפגיעה, מאדם לאדם, פציעה של אדם מבוגר לא תהיה שווה לפציעה של ילד שנפגע בתאונת דרכים, יחד עם זאת גובה הפיצויים עשוי להתחיל מכמה אלפים ועד עשרות, מאות אלפים ואף יותר תלוי בעוצמת הנזק שנגרם לנפגע בתאונה.