החלקה עם אופנוע הינה תאונה עצמית, כלומר שאין התנגשות עם כלי רכב אחר. ההחלקה יכולה לגרום לפגיעה קשה בגוף של רוכב האופנוע ובין היתר לפגיעה בראש, בקרסול, בירכיים, בכתפיים, בגב ובאיברים חיוניים אחרים, אשר עשויים לגרום לנכות ממשית וביכולתו של רוכב האופנוע לתפקד.
החלקה עם האופנוע יכולה להיות בשל שמן בכביש, רטיבות בכביש, מבורות שנוצרו עקב עבודות או גשמים, מסדקים, מפירות של עץ שנשרו לקרקע, לכן היות ומדובר בכלי מסוכן הפגיעות עשויות להיות רציניות ולכן רוב חברות הביטוח לא מבטחות את האופנוע, למעט מספר בודד של חברות.
מה לעשות לאחר תאונה עם האופנוע
הדבר הראשון זה לקבל טיפול רפואי וחשוב להזמין אמבולנס שיפנה לבית החולים כך שהצוות הרפואי של האמבולנס יבדוק את מצב הנפגע ירשום את מקום התאונה וכיצד היא אירעה, בנוסף מכיוון שמדובר כאמור בתאונה עצמית חשוב לקחת פרטים של עדים אם ישנם שראו את ההחלקה של האופנוע, לצלם את זירת התאונה, לצלם את הפגיעה שאירעה לאופנוע, לפנות למשטרה ולהוציא אישור משטרה, לשמור קבלות של התיקונים של האופנוע. יצוין כי אם מדובר בנזק קל ואין צורך לתקן אז גם חשוב לצלם את השריטות והפגיעות הקלות שאירעו לאופנוע.
מי הגוף שמפצה
ככל ויש ביטוח חובה לאופנוע בתוקף למועד התאונה חברת הביטוח של האופנוע שביטחה אותו צריכה לפצות על הנזקים שנגרמו לרוכב האופנוע, כלומר החלקה משמן, ממים בכביש, לא סתם אני מציין זאת היות וביטוח אופנוע הוא יקר ורוכבי האופנועים מנסים לחסוך את העלות אלא שבמקרה של תאונה עשוי לפגוע בהם, אולם גם לכך עשוי להיות מוצא והוא שהעירייה שבשטחה נסע האופנוע או גוף אחר עשויה להיות חבה ברשלנות בגלל המפגע שנוצר וגם לפגיעתו של רוכב האופנוע. תביעות רשלנות קרויות תביעות נזיקין, אלו תביעות מורכבות שבהם צריך להוכיח כאמור את רשלנות הגורם המזיק להבדיל מתביעת תאונת דרכים שאין צורך באשמה של מישהו וביטוח החובה מכסה את הנזקים שנגרמו.
האם ישנם גורמים נוספים שעשויים לפצות?
ייתכן וישנם זכויות נוספות שבגינם לרוכב האופנוע מגיע פיצוי כמו למשל אם התאונה אירעה בזמן עבודתו או בדרך לעבודה או בחזרה ממנה אז המוסד לביטוח לאומי עשוי לפצות על דמי פגיעה וקצבת נכות או מענק ככל ומדובר כאמור בתאונת עבודה. ישנם זכויות נוספות שצריך לבדוק ומומלץ להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום.