השימוש בכלי הרכב החשמליים הקטנים (אופניים, קורקינטים וכד') הולך וגדל בכל שנה. אם, עד לפני זמן לא רב, עוד היה נדמה לנו כי המשתמשים הבלעדיים בהם הם בני הנוער, בשנתיים-שלו האחרונות אנחנו ניצבים מול המגמה הגוברת של השימוש בהם על ידי מבוגרים רבים, הרואים בהם לא רק שעשוע, אלא אמצעי תחבורה חלופי לגיטימי.
הכלים החשמליים הפכו לכלים נגישים, זולים וירוקים, והשימוש בהם הופך את הנסיעה בהם לקלה ומהירה גם בכבישים העמוסים ביותר. נראה גם כי רשויות מקומיות שונות תומכות בשימוש בכלים הללו, ובישובים רבים הוקצו שבילים ייעודיים עבורם. אולם, בדומה לתחומים אחרים, גם כאן, לצד היתרונות ישנם גם חסרונות, וכמעט מדי יום אנחנו קוראים על תאונות דרכים שבהן היו מעורבים רוכבי אופניים חשמליים או רוכבי קורקינטים, לרוב, בצד הנפגע.
כיצד מתרחשות תאונות דרכים של רוכבי אופניים חשמליים וקורקינטים?
תאונת דרכים שבה נפגע רוכב לא חייבת להתרחש בזמן שהמכונית הייתה בתנועה, מספיקה פתיחת דלת לא זהירה לכיוון הכביש, ובשבריר שנייה לצערנו… יש לנו רוכב אופניים / קורקינט ששרוע עם פגיעה או פציעה על הכביש.
למעשה, תאונות מסוג זה מתרחשות יותר ממה שאנחנו שומעים עליהן, אבל, במרבית המקרים, הן מסתיימות בקלות, וללא צורך בקבלת טיפול רפואי במסגרת בית חולים או קופת חולים. במקרים האחרים, בהם הפגיעה חמורה יותר, יהיה זכאי רוכב האופניים החשמליים לפיצויים על פי חוק הפלת"ד.
כלומר, במקרה שלרכב שדלתו נפתחה לכביש היה ביטוח חובה כחוק, האחריות על הפיצוי תהיה מוטלת על חברת הביטוח של הרכב, במקרים בהם אין לו ביטוח, הנתבעת תהיה החברה הממשלתית "קרנית".
במקרה כזה, בדומה למקרים אחרים של תאונת דרכים, חשוב לדאוג ולתעד כמה שיותר, לאסוף פרטים מעדי ראיה, לקחת את פרטי הרכב והנהג, לפנות למשטרה ולדווח.
חשוב גם להיעזר בשירותיו של עורך דין נזקי גוף מנוסה, מכיוון שכמו במקרים אחרים של תאונות דרכים, בהן הצד הנתבע הוא חברת ביטוח, אין ספק כי גם כאן, אתם עלולים להיתקל בעורכי דין ממולחים ונחושים, שינסו לצמצם, ככל הניתן, את גובה סכום הפיצויים שמגיעים לכם.
זקוקים לעורך דין לנזקי גוף?
פנו אל משרד עו"ד יובל וסרברגר בר לצורך קבלת ייעוץ!