כשקורית תאונת דרכים זו קודם סיטואציה לא נעימה כלל וישנו לרוב הלם ראשוני כתוצאה ממנה, לאחרונה יצא לי לראות תאונה בין רכב לאוטובוס בתל אביב והאדם שישב ברכב רק אחרי דקות ארוכות יצא ממנו. תאונת דרכים עשויה לקרות בין היתר בהתנגשות בין כלי רכב, תאונת שרשרת, בתאונה עצמית של רכב, אופנוע או משאית, בין רכבים לבין אופניים, אופניים חשמליים או קורקינטים, הולכי רגל גם עשויים להיפצע מפגיעת רכב. במצב כזה לאחר תאונה, חשוב לדעת מה עושים, למי פונים, אילו מסמכים צריך לשמור.
לאחר שהתאונה מתרחשת חשוב לצאת מהרכב. בשלב זה קצת קשה לחשוב בצורה טובה אז אם יש פלאפון לצלם את מקום התאונה והרכב שבו נפגעתם, אם נסעתם באופניים או כהולכי רגל לצלם הרכב שהיה מעורב בתאונה איתכם. לאחר מכן אני ממליץ לפנות למד"א שיפנה למיון בבית החולים היות והגוף עדיין נמצא בטראומה ורצוי להיבדק במהירות האפשרית על ידי גורם רפואי. כמו כן, לקחת פרטים של נהג הרכב שהיה מעורב בתאונה ולצלם את כלי הרכב שלכם והרכב השני. בנוסף, אם יש אנשים שראו את התאונה לקחת פרטים שלהם שם ומס' טלפון שלהם כדי שיהיה ניתן ליצור עימם קשר בהמשך אם יהיה צורך. לאחר מכן יש לפנות למשטרה ולהודיע על התאונה שאירעה ולקבל אישור משטרה שהינו דף בו מפורטים פרטי התאונה, לרבות תאריך ושעת תאונה, מקום התאונה ופרטי הנפגעים.
השלב השני הוא לגשת לקבל טיפול רפואי גם אם נראה שהכאבים יחלפו, כי ברגע שלא פונים לקופת החולים או בבית החולים ועובר הזמן אז הפיצוי שעשוי להתקבל לאדם שנפצע כתוצאה מהתאונה עלול לפעול נגדו כי אז חברת הביטוח או הביטוח הלאומי אם התאונה הוכרה כתאונת עבודה יגידו נכון יש כאבים אבל איפה רואים את זה במסמכים הרפואיים ולכן אם הנפגע סובל לגשת לקבל טיפול רפואי ולא להמתין עם זה ולראות שאכן התלונה רשומה בבדיקה, מעבר לכך הטיפול הרפואי אמור לסייע לנפגע וחבל שיסבול בלי טיפול שיכול לסייע לו.
שלב שלישי הוא לשמור על מסמכים, אתם לוקחים משככי כאבים תשמרו על קבלה שרכשתם, יש לכם קבלה על נסיעה במונית לצורך כדי להגיע לקבל טיפול רפואי תשמרו, יש קבלה על ביקור רפואי, טיפולים משלימים, אביזרים לסיוע ועזרה תשמרו על הקבלות כי על זה ניתן לקבל פיצוי במסגרת הפיצוי הכולל מהתאונה.
ככל ומדובר בתאונת דרכים שאירעה בזמן עבודה בדרך או בחזרה מעבודה ייתכן והתאונה תוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי גם כתאונת עבודה ולכן יש לבדוק זאת כי ברגע שהתאונה מוכרת אז יש תשלום של דמי פגיעה עבור הימים לאחר התאונה בהם אין אפשרות לחזור לעבודה וכן פיצוי על נכות בדמות מענק או קצבה בהתאם לנכות שנקבעה על ידי הוועדה הרפואית.
בנוגע לתביעה נגד חברת הביטוח יש פגיעות קלות ויש כאלו שמותירות נכות והפיצוי שעשוי להתקבל הוא בהתאם למעשה לנזק שנגרם לאדם שנפגע. שאני נפגש עם לקוחות לפגישת ייעוץ אז אני קודם עובר עם הלקוח על התאונה בודק את המסמכים שיש, מציין את הזכויות שניתן לקבל, הפיצויים שעשויים להתקבל, מה הדרך הנכונה שצריך ללכת בה ואילו דברים צריך לעשות.
עורך דין יובל וסרברגר בר בעל משרד לעריכת היושב בנתניה מייצג נפגעי תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזקי גוף תושבי נתניה והסביבה ומכל רחבי הארץ.