נסיעה על טרקטורון, לרבות רייזר, ריינג'ר היא לרוב נסיעה בשטח, בבוץ וזאת בניגוד לרכבים הנוסעים בכבישים, כלים אלה משמשים למטרות הנאה או למטרות עבודה או להעברת דברים ממקום למקום.
זהו כלי, שבניגוד לרכב הוא הרבה פחות ממוגן ויש צורך לשים קסדה, מותר לנסוע במהירות של עד 40 קמ"ש וצריך לעשות ביטוח חובה. הגיל המינימלי לנסוע בטרקטורון הוא 16, כאשר ניתן להרכיב אדם נוסף עליו.
מה עושים במקרה של תאונה עם הטרקטורון?
תאונה של טרקטורון נחשבת לתאונת דרכים על פי חוק וככל ויש לטרקטורון ביטוח חובה בתוקף למועד התאונה, אז יהיו הנפגעים בטרקטורון זכאים לפיצוי מחברת הביטוח שמבטחת את הטרקטורון. במידה והולך רגל נפגע מהטרקטורון הוא גם יהיה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח של הטרקטורון. ככל ואין לנהג הטרקטורון ביטוח חובה וטרקטורון אחר התנגש בו יוכל לתבוע נהג הטרקטורון בעילת רשלנות את נהג הטרקטורון שפגע בו. לגבי נוסע בטרקטורון במידה ולא היה ביטוח חובה לנהג הטרקטורון או שהוא עשה ביטוח רק לעצמו שאינו כולל גם נוסע, יוכל הנוסע לתבוע את תאגיד "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שתפצה אותו. במקרה של תאונת פגע וברח עם טרקטורון, גם כאן יוכל הנפגע לתבוע את תאגיד קרנית על הנזקים שנגרמו לו.
אם נהג הטרקטורון נסע במהירות מופרזת מעל המותר או נסע ללא קסדה אין זה משנה מבחינת הביטוח חובה ובמידה והוא נפגע יהיה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח על הנזק שנגרם לו.
מעבר לאמור, התאונה עם הטרקטורון יכולה להיות בזמן עבודה, או בדרך או בחזרה מעבודה ועל כן עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה בביטוח לאומי שיפצה את הנפגע אם זה בדמי פגיעה ועל נכות ככל שתיוותר.
החשיבות בפנייה לעורך דין
כמו בכל תאונת דרכים יש צורך לפנות לעורך דין העוסק בתחום, אולם גם צריך לשים לב שתאונות טרקטורון הם מורכבות יותר מתאונת דרכים של רכב בכביש ויש צורך להוכיח את התרחשות התאונה, אך כאן בהרבה מקרים התאונה מתרחשת בשטח שאין אנשים או עדים, או מצלמות המתעדות את האירוע התאונתי שאותו יש להוכיח ולכן כדאי להגיע בהקדם לעורך הדין על מנת שיוכל לבחון את הזכויות והפיצויים העשויים להגיע לנפגע.