עבודה שהיא עם מסור חשמלי, מסור אנכי, מסור שרשרת מסור חרב או מסור ידני לחיתוך וניסור היא עבודה מסוכנת. הפגיעה שיכולה להיגרם לעובד מלהב המסור היא משמעותית ולרוב נפגעות בתאונה הידיים שאיתן הוא עובד שהן מקור עבודתו ופרנסתו.
פציעה מהמסור בעבודה יכולה להשבית את העובד שנפגע לכל חייו, לגרום לו להחליף מקצוע ובשכר הרבה יותר נמוך מאשר השתכר לפני התאונה, או לעבוד חלקית ופחות שעות שמשפיע דבר שמשפיע לא רק על חייו, אלא גם על בני משפחתו שתלויים בפרנסתו.
השימוש במסור נעשה בין השאר במקומות עבודה כמו קצביות, באתרי בנייה, בנגריות, בעבודות שיפוץ למיניהן, במרכזי רהיטים ועוד.
מדובר בעבודה שהיא פיזית, אינה קלה וכאמור מלווה בסיכון מהותי לאדם שעובד עם המסור.
לא אחת קורה שאנשים עובדים עם מסור שהוא לא בטיחותי, ישן, חלוד שאין לו מגן או שהמגן כבר לא בדיוק מגן כמו שצריך ושלא קיבלו הדרכה מסודרת על העבודה עם המסור דבר שיכול לגרום לתקלות ולפציעות לעובד.
בגין התאונה שאירעה לעובד הוא עשוי לקבל פיצוי כספי שיעזור ויסייע לו להחלמה ולהתמודדות שלו ומשפחתו עם הפגיעה.
שאלת הפיצוי לאדם שנפגע בעבודתו עם המסור היא מורכבת ועשויה להיות גם מסובכת, מתישה וארוכה עבורו. לעיתים בשל מצבו הרפואי של הנפגע נפגעת לו הפרנסה וצריך לפעול לטפל בדחיפות בשבילו בתאונה שעבר מול הגופים השונים.
הגשת תביעה בגין תאונת עבודה עם מסור – כיצד זה נעשה?
ישנם לא מעט גופים שניתן להגיש נגדם תביעה וההתנהלות מול כל גוף היא שונה מהאחר.
כך למשל הטיפול מול הביטוח הלאומי שונה מהטיפול מול חברת הביטוח לגבי אובדן כושר העבודה ששונה גם מהתביעה מול המעסיק ככל והתאונה אירעה בשל רשלנותו.
כמו כן, צריך לדעת שמעבר להוכחת התאונה והרשלנות ככל שיש של המעסיק אין פיצוי קבוע לנפגע וההתנהלות המשפטית של עורך הדין למען לקוחו שנפגע מול כל גוף שעשוי לפצות היא אחרת.
בנוסף צריך לדעת כי בתי המשפט הדנים בתאונות עבודה שנגרמו לעובדים הפסיקה שלהם משתנה לעיתים קרובות וסוגיית הפיצוי של תאונת עבודה שאירעה לאדם אינה דומה לסוגיית הפיצוי של תאונת עבודה שאירעה לאדם אחר אף אם נגרמה להם אותה סוג של פגיעה.
עורך דין תאונת עבודה עם מסור – ייצוג וניהול משפטי מול ביטוח לאומי
אם כן, על מנת שיוכל נפגע עבודה ממסור לקבל את מקסימום הפיצויים מהגורמים השונים הוא צריך עורך דין שעוסק בתחום של תאונות עבודה שמייצג נפגעים, יש לו ניסיון בייצוג ובניהול המשפטי מול הביטוח הלאומי וחברות הביטוח ושיוכל ללוות ולהנחות אותו בתהליך.
רצוי מאד שהנפגע לא ינסה לטפל בתאונה לבדו, הטיפול שעושים לבד דרך קריאה באינטרנט או דרך חבר או בן משפחה שרוצים לסייע, גם אם נראה שזה מילוי טופס מול הביטוח הלאומי זה עשוי לפגוע קשות בתביעה ובתביעות האחרות.
לצערנו ואומר זאת מניסיון הטיפול של נפגע לבדו לקבל פיצוי עשוי לגרום לו לנזק כספי והוא עלול להישאר בסוף ללא פיצוי או עם פיצוי נמוך שלא יעזור לו להתמודד עם הפגיעה שנגרמה לו והשלכותיה עליו.
לאחר התאונה חשוב לדווח למעסיק עליה, אם יש עדים שראו אותה לרשום את פרטיהם ומספרי הטלפון שלהם. בנוסף והדבר הכי חשוב שצריך לעשות הוא לא להתמהמה ולגשת לקבל טיפול רפואי ואף להזמין מד"א למקום על מנת שיפנה את הנפגע לבית החולים.
בנוסף צריך לצלם את מקום התאונה והמסור ממנו נגרמה הפגיעה.