תאונת דרכים שמתרחשת בין הולך רגל לרכב, פגיעתו של הולך הרגל במרבית המקרים קשה יותר מהסיבה שלהולך הרגל אין לו כל הגנה העומדת לרשותו לעומת הנהג שנוהג ברכב. פעם לאחר תאונת דרכים שהולך הרגל הגיש תביעה לפיצויים מנהג הרכב על הנזקים שנגרמו לו הוא היה צריך להוכיח שהתאונה אירעה באשמת נהג הרכב. דבר זה הוביל למצב אבסורדי שבו הולכי רגל שנפגעו מרכבים עברו תהליך ארוך, מסורבל ומייגע בבתי המשפט כדי לקבל פיצויים ובחלק מהמקרים שנהג הרכב לא היה אשם בתאונה, אלא רק מעורב הולך הרגל לא קיבל כל פיצוי שהוא.
המחוקק היה ער לנושא של תאונות אלו וחוקק את חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים שבו נקבע, כי בכל מקרה שאירעה בין הולך רגל לבין רכב תאונת דרכים על פי החוק הוא יהיה זכאי לפיצויים, כלומר אין צורך להוכיח באשמתו של מי התאונה, אירעה תאונת דרכים עוברים ישר לשלב הוכחת הפיצויים המגיעים להולך הרגל. הפיצויים יינתנו על ידי חברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב שהיה מעורב בתאונת הדרכים עם הולך הרגל.
במידה ונהג הרכב ברח ממקום התאונה והשאיר את הולך הרגל לבדו, גם כאן המחוקק לא השאיר אותו לבדו ותאגיד "קרנית" שהיא קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים במקרים של בין היתר פגע וברח הוא הגוף שיפצה את הולך הרגל על הנזקים הגופניים והנפשיים שנגרמו לו.
סוגיית הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הינה סוגיה מורכבת שבתי המשפט דנים בה הרבה והפסיקות משתנות כל הזמן, כי צריך מעבר להוכחה שאכן אירעה תאונת דרכים להוכיח את הנזקים שנגרמו להולך הרגל שהם בין השאר הפסד שכר שנגרם וייגרם בעתיד, הוצאות רפואיות, עזרה וסיעוד שנזקק הולך הרגל לאחר התאונה ושבעתיד הוא יצטרך ועוגמת נפש (כאב וסבל) שנגרמו לו.
כדי שתקבלו את הפיצויים המקסימליים אתם צריכים עורך דין שתחום עיסוקו הוא נזקי גוף, נזיקין ותאונות דרכים, שיש לו ניסיון בתחום כמייצג תובעים.
כדי שתוכלו לדעת איזה עורך דין נזקי גוף ותאונות טוב לכם רצוי לברר עם בני משפחה או חברים ולקבל המלצות, לבדוק בגוגל או ברשתות החברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק. בנוסף, מומלץ לבדוק אם לעורך דין יש אתר שם תוכלו להתרשם ממנו, מניסיונו, ממאמרים שהוא כותב, האם זה תחום עיסוקו העיקרי או יש לו עוד תחומי עיסוק נוספים.
לאחר שקבעתם פגישה עם עורך הדין חשוב שתציגו בפניו את קרות התאונה על כל רבדיה, כולל תאריך תאונה, שעת תאונה, מקום התאונה, תמונות של מקום התאונה והרכב שפגע בכם, אם יש אישור משטרה להראות, פרטי נהג הרכב, מסמכים רפואיים כמו מד"א, בית חולים, קופת חולים. בנוסף חשוב לתאר ולא להחסיר מעורך הדין ממה אתם סובלים. יצוין כי לעיתים אנשים שנפגעים בתאונה נוטים לא לייחס חשיבות לפציעה שבעיניהם היא קלה, אך אינם יודעים שמבחינת סכום פיצוי יש לה השפעה גדולה, לכן חשוב לציין בפניו את התמונה כולה. בנוסף תבדקו עם עורך הדין מי מטפל בכם, האם הוא זה שמטפל או מישהו ממשרדו ושעות פעילות המשרד.
ככל ומדובר בתאונת דרכים שהייתה בזמן עבודה או בדרך או בחזרה מהעבודה חשוב לציין זאת כי ייתכן ותוכלו לקבל פיצויים גם מהביטוח לאומי ובנוסף לבדוק עם עורך הדין מתעסק גם בתאונות עבודה כי יש עורכי דין שמתעסקים רק בהשגת הפיצויים מחברת הביטוח ולא מהמוסד לביטוח לאומי ותראו אם זה מתאים לכם לעבוד עם שני משרדי עורכי דין או שאתם מעדיפים שכל סוגיית הפיצויים שלכם תנוהל על ידי משרד אחד.