כשמתרחשת תאונת אופנוע היא עשויה להיות קשה שכן לצערנו אין לרוכב האופנוע את ההגנה שיש לאדם הנוהג ברכב והפציעה שלו עשויה להותיר אותו סובל ומוגבל משמעותית. מהסיבה הזו גם פוליסת ביטוח החובה של אופנועים בחברות הביטוח יקרה יותר מאשר של רכבים. התאונה אף עשויה לשנות את חייו ובני משפחתו מקצה לקצה ומאדם שהיה בריא לפני התאונה הוא נזקק כעת לעזרה וסיוע מקרוביו.
הפגיעה הפיזית לצד הפגיעה הנפשית שעלולות להיווצר בעקבות התאונה יכולות לגרום לאי יכולתו של הנפגע בתאונת אופנוע לעבוד בחודשים שלאחר התאונה או הצורך שלו להפסיק את עבודתו באופן מוחלט, מצב שיכול לגרום למשבר בתא המשפחתי ולהוביל לבעיות כלכליות, חיכוכים עם בני המשפחה והקרובים, וזאת כאשר לפני התאונה הכל התנהל באופן רגיל אצל הנפגע עד לאותו יום של התאונה.
נפגעתם עם האופנוע בתאונת דרכים עם רכב אחר, החלקתם משמן או רטיבות על הכביש או נפלתם מכביש משובש עם האופנוע אתם צריכים עורך דין שיסייע לכם לקבל פיצויים מקסימליים על הפגיעה שנגרמה לכם מחברת הביטוח.
ההליך המשפטי לקבלת פיצויים בתאונת אופנוע הוא מורכב ולעיתים עשוי לקחת גם זמן לא מועט ושלוקחים עורך דין שייצג צריך שהוא יילך איתכם יד ביד לקבלת הפיצויים מהגופים השונים. לדוגמא ככל והתאונה הינה גם תאונת עבודה עורך הדין יתבע פיצויים גם מהביטוח הלאומי, ככל ונגרם אי כושר ורוכב האופנוע לא יכול לחזור לעבודתו יש לבחון תביעת אובדן כושר עבודה.
רבים מהאנשים הפונים אליי שעברו תאונה עם האופנוע מבקשים לדעת מה סיכויי ההצלחה, כמה פיצויים אני סבור הם יקבלו, מהו ההליך המשפטי הנדרש, אילו זכויות מגיעות כתוצאה מהתאונה, כמה זמן יימשך ההליך המשפטי ועוד שאלות טובות ונכונות שמטרתן כדי שיקבלו טיפול וייצוג מקצועי וחשוב לשאול אותם בפגישה עם עורך הדין.
עורך דין שעוסק בתחום של תאונות אופנוע הינו לרוב עורך דין שעוסק לרוב בתחום הנזיקין, נזקי גוף, תאונות דרכים, תאונות עבודה. חשוב שפונים לעורך הדין לבדוק מה הניסיון שלו, אם יש לו המלצות, האם טיפל בתאונת אופנוע, מה האסטרטגיה שלו במקרה שלכם, האם הוא מטפל רק בתאונת אופנוע מול חברת הביטוח או גם בתחומים נוספים והקשורים לתאונה כמו ביטוח לאומי בנושא של תאונות עבודה ככל והתאונה הינה גם תאונת עבודה.
דבר חשוב נוסף הוא לבדוק מי מטפל בכם במשרד, איך ההתנהלות מולו, האם עורך הדין הוא זה שמטפל או גורם אחר במשרד, מה שעות הפעילות של המשרד וכיוצ"ב.
בנוגע לשכר הטרחה, חשוב בפגישה שתדעו מה שכר טרחתו של עורך הדין ומה ההסכם כולל וככל וחתמתם על ההסכם לבקש העתק של שכר הטרחה ביניכם.