תאונת אוטובוס הינה תאונה כאשר ישנה פגיעה של נוסע באוטובוס, היא יכולה להיות כתוצאה מבלימה פתאומית של האוטובוס, מהתנגשות של האוטובוס עם כלי רכב אחר, היא יכולה במהלך עליה או ירידה של נוסע לאוטובוס, במהלך הליכה באוטובוס כדי להתיישב במושב ואיבוד שיווי המשקל ופציעה. כחלק מזה שיש תחבורה ציבורית גדולה בנתניה שמשרתת למעלה מ- 200,000 אלף תושבים בעיר ומחוצה לה תאונות אוטובוס בנתניה מתרחשות והשאלה מה עושים לאחר התאונה והאם מגיע פיצויים על תאונה באוטובוס.
לרוב תאונות אוטובוס הינן נחשבות לתאונות דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ישנם מקרים שלמרות שהאדם נפגע באוטובוס התאונה לא תיחשב לו כתאונת דרכים, למשל אם מדובר בנהג אוטובוס שבא לנקות בתוך האוטובוס והחליק ונגרם לו שבר ביד. כאן למעשה האוטובוס ייחשב כזירה של תאונה כך שאין שימוש תחבורתי באוטובוס שגרם לנפילתו והוא לא יהיה זכאי לקבל פיצויים לפי תאונת דרכים. יחד עם זאת הוא יוכל להגיש תביעה לביטוח הלאומי שיכירו לו בתאונה כתאונת עבודה ולצורך כך אם הוא גר בנתניה אז ענף נפגעי עבודה של הביטוח הלאומי בנתניה מטפל בו והפגיעה שלו עשויה להיות מוכרת וככל וכן הוא יוכל לקבל דמי פגיעה ופיצויים או קצבה ככל ונותרה לו נכות. עוד דוגמא שלא תיחשב לתאונת דרכים אוטובוס נניח ואדם שעלה לאוטובוס ולפתע קיבל התקף לב, במקרה כזה ככל ואין קשר של התקף הלב לנסיעה אז לא תוכר הפגיעה שלו כתאונת דרכים באוטובוס והוא לא יהיה זכאי לקבל פיצויים מחברת האוטובוסים, יחד עם זאת הוא צריך לבדוק תביעה נגד גורמים אחרים כמו ביטוח לאומי.
לגבי נוסע שנסע באוטובוס ונפגע כאמור תוך כדי נסיעה של האוטובוס או במהלך ירידה או עליה לאוטובוס התאונה עצמה לאחר בדיקת נסיבותיה יכולה להיכלל בחוק ומשכך הנפגע עשוי לקבל פיצויים על הנזקים שנגרמו לו. הפיצויים יכולים להיות על הסבל, על הכאב, איבוד ימי עבודה, הוצאות רפואיות שנגרמו לו ועוד. כמו כן במידה והתאונה של הנוסע הייתה בדרך לעבודה או בחזרה מעבודה ישנה אפשרות לקבל פיצויים גם מהביטוח הלאומי ככל והתאונה תוכר כתאונת עבודה. כך למשל, יצא למשרדי לטפל באישה שעלתה לאוטובוס ותוך כדי שהלכה לשבת במקומה נהג האוטובוס לא חיכה לה, התחיל לנסוע והיא איבדה שיווי משקל ונפלה ונגרם לה שבר בכתף. במצב כזה התאונה הוכרה כתאונת דרכים והיא קיבלה פיצויים מחברת הביטוח של האוטובוס.
לגבי הולך רגל או רוכב אופניים חשמליים וקורקינטים שנפגעים מאוטובוס, לרוב אלו פציעות שאינן קלות ועשויות להשפיע מצבו הרפואי והבריאותי של הנפגע, כי מדובר ברכב כבד, גדול שפוגע באדם שנמצא ללא כל הגנה שהיא. פגיעה של האוטובוס בהם הינה תאונת דרכים ואדם שנפגע עשוי לקבל פיצויים על הנזקים שנגרמו לו מהאוטובוס. במידה ונהג האוטובוס ברח מהתאונה ישנה אפשרות לתבוע את חברת "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.
אם התאונה אירעה בתחנת האוטובוס בנתניה או בתחנה מרכזית עוד לפני שעלה הנפגע לאוטובוס או לאחר שירד ממנו אז אין קשר לאוטובוס ואין המדובר בתאונת דרכים וכאן יש לבחון הגשת תביעה על רשלנות מהגוף שהאחראי על השטח בו אירעה התאונה, למשל נפילה מאבן משתלבת בולטת, בור, החלקה ממים שהיו בתחנה.
בכל המקרים רצוי לפנות לעורך דין העוסק בתחום של נזקי גוף ותאונות כדי שיידע להגיד לכם איך להתנהל, אילו מסמכים צריך, מה הזכויות המגיעות לכם בגלל התאונה שעברתם ולטפל בנושא הפיצויים שאתם עשויים לקבל מהגורמים השונים.
הדברים שחשוב לעשות לאחר התאונה הם ללכת לקבל טיפול רפואי בקופת חולים או בית חולים, עדיף להזמין מד"א כדי שיפנה בהקדם וגם שם נרשם לרוב היכן אירעה התאונה. בנוסף אם קיבלתם קבלה תשמרו עליה למרות שכיום עם כרטיס רב קו אין קבלות. כמו כן, קחו את פרטי נהג האוטובוס, צלמו את רישיון נהיגה שלו אם אתם יכולים ודווחו למשטרה על התאונה שעברתם.
עורך דין יובל וסרברגר בר בעל משרד לעריכת היושב בנתניה מייצג נפגעי תאונות אוטובוס, תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזקי גוף תושבי נתניה והסביבה ונפגעים מכל רחבי הארץ.