אנשים שעובדים עם מסור חשופים בין היתר לפגיעות בגופם בעיקר בידיים ובפלג בגופם העליון, שכן הפעולה עם המסור היא עם הידיים והיות והמסור הוא כלי מסוכן השלכות הפגיעה ממנו עשויות להיות קשות. יש כל מיני סוגי מסורים לרבות מסור ידני, מסור שרשרת חשמלי, מסור עגול, מסור אנכי במכונות חיתוך. מסור משמש לביצוע עבודות בהרבה ענפים, לרבות בקצביות, בחנויות דגים, באתרי בנייה בהכנת משטחים, חיתוך אבנים בבתים, בשיפוצים, בנגריות. משכך פציעה ממסור עשויה להיות מהותית ולהותיר פגיעה ממשית בעובד שנפגע ממנו ולכל החיים, הוא יכול להפסיד הרבה ימי עבודה ואף לאבד את יכולתו לעבוד עבודתו ולהחליף מקצוע.
אנשים שכירים או עצמאיים שנפגעו ממסור בעבודתם והתאונה שלהם הוכרה כפגיעה בעבודה בביטוח הלאומי יהיו זכאים לקבל טיפול רפואי על חשבון המוסד לביטוח לאומי, לצורך כך יש למלא טופס בל/250 או טופס בל/283. כמו כן יהיו זכאים לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי על דרך של תשלום דמי פגיעה עד 91 ימים עבור הימים בהם הם מאז התאונה נאלצו לשהות במנוחה בביתם, בנוסף עשויים לקבל גם פיצויים או קצבה אם נותרה להם נכות, כאשר על נכות 9% ועד 19% מוענק פיצוי חד פעמי ועל נכות בשיעור 20% ומעלה מקבלים קצבה חודשית.
כמו כן, במידה והמעסיק התרשל בגרימת הפגיעה שנגרמה לעובד שלו, העובד יהיה זכאי לקבל פיצויים מהמעסיק בגין התרשלותו.
ככל ויש לעובד פנסיית נכות או פוליסת אובדן כושר עבודה ישנה אפשרות לקבל קצבה חודשית מקרן הפנסיה על יכולתו של העובד לחזור לעבודתו, תלוי בסוג הפוליסה שבה הוא נמצא.
כדי להוכיח שאירעה לעובד השכיר או העצמאי תאונה ממסור כדאי לעשות את הדברים הבאים: לצלם את המסור ממנו נפגעתם, לגשת לקבל טיפול רפואי בהקדם ולא לחכות עם זה היות ואם תמתינו עשוי להישלל הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק שנגרם לכם. כמו כן, על העובד השכיר לדווח למעסיק על התאונה ואיך היא קרתה ושימלא לו טופס בל/250, אם יש אנשים שראו את התאונה לקחת את הפרטים שלהם כמו שם, טלפון לאימות התרחשות התאונה. בנוסף תשמרו על קבלות מקופ"ח, מרופאים מומחים, נסיעות שהייתם צריכים לעשות לאחר התאונה שעברתם.
היות ומדובר בפגיעות שלרוב אינן קלות, אני ממליץ לאחר התאונה לפנות לעורך דין שיוכל לעזור ולסייע לכם במימוש זכויותיכם.
משרד עו"ד ורסברגר בר עוסק בתחום נזקי הגוף ותאונות עבודה יושב בנתניה ובעל ניסיון רב בתחום.