תאונת פגע וברח, תאונה שקורית כאשר הרכב הפוגע בורח ממקום התאונה ומשאיר את האדם שנפגע במקום התאונה לבדו ללא כל סיוע ועזרה שהוא יכול ועשוי לתת וזאת מעבר לפרטים הבסיסים שהוא יכול לתת כגון מספר רישוי של רכב שבו הוא נהג, פרטים מזהים כמו תעודת זהות, רישיון נהיגה וכיוצ"ב. תאונת פגע וברח אינה בהכרח חייבת להיות עם רוכב אופניים, קורקינט או הולך רגל, אלא גם כאשר רכב התנגש ברכב וברח משם. בחלק המקרים של תאונת פגע וברח מדובר באנשים נורמטיבים שנלחצו מהסיטואציה של התאונה, מהפחד המשתק שאירע להם באותו שבריר שנייה של פגיעה ומרוב לחץ פשוט ברחו ולעיתים זה בדיוק הפוך, שחסר להם למשל ביטוח לרכב או מדובר ברכב גנוב והם בורחים מזירת התאונה, לעיתים אותו נהג רכב שפגע לא יודע שהוא בכלל פגע וממשיך בנסיעתו שלשיטתו לא אירעה שום תאונה.
התאונה מותירה את האדם שנפגע חסר אונים באותו זמן, כי הרגע פגעו בו, הוא עוד לא הספיק להבין מה קורה איתו, מה מצבו והרכב שפגע בו כבר ברח והוא סובל וכואב. רגעים אלו אנשים מתארים אותם כהלם מוחלט ואי יכולת לשלוט בסיטואציה שאירעה להם.
מי הגוף שיכול לפצות על הנזק?
המחוקק ער לתאונות מסוג של פגע וברח וקבע בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים כי כאשר רכב פגע באדם וברח, מגיע פיצוי לאדם שנפגע על הנזקים שנגרמו לו. הגוף שנקבע שיפצה הוא תאגיד "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, תפקידה לפצות בכסף אנשים שנפגעו בין היתר בתאונות כמו פגע וברח, כאשר לא יודעים מי הרכב שפגע. נזקים יכולים נזקים גופניים או נפשיים, נזקים שאירוע לרכושו של הנפגע, נזקים של הפסדי השתכרות, עזרה וסיעוד של משפחה מעבר לעזרה קיימת, כאב וסבל ועוד.
מה לעשות לאחר התאונה?
בתור דבר ראשון ולפני הכל יש לגשת לקבל טיפול רפואי, בריאותכם היא הכי חשובה ומעל לכל, דבר נוסף אם מישהו ראה את התאונה יש לקחת פרטים שלו, לדווח על התאונה למשטרה, להודיע בקופת החולים או בבית החולים או למד"א אם הגיע על קרות התאונה איך אירעה, מה קרה וממה אתם סובלים.
הליך התביעה המשפטי מול "קרנית" הוא הליך שבו צריך להוכיח לחברה מעבר לנזק שנגרם לכם שאותו צריך לאמוד ולקמט צריך להוכיח את אירוע התאונה שאירע, את התאונה שבה רכב פגע בכם וברח וזאת באמצעות הראיות שיש ברשותכם.
מידע נוסף לקריאה –