אוטם שריר הלב (התקף לב) יכול להיגרם לעובד כתוצאה מעבודתו. אוטם שריר הלב הינו חסימה של העורק המוביל דם ללב ובמרבית המקרים נובע מטרשת העורקים. חלק מהסימנים לאוטם הינם: כאבים ולחץ בחזה, קוצר נשימה, הקרנת הכאב לכתפיים, תחושת בערה בחזה.
הכרה של הביטוח הלאומי באוטם שריר הלב כתאונת עבודה יכולה להעניק לנפגע דמי פגיעה עד 91 ימים, מענק חד פעמי, קצבה חודשית. בנוסף, יכול לקבל גם פטור ממס הכנסה, תו נכה, שיקום, כאשר זה תלוי במידת השפעת חומרת ההתקף ואם יש עבר של התקפים קודם לתאונה. כך למשל, כאשר אדם שאירע לו אוטם שריר הלב שהוכר כתאונת עבודה ונקבעו לו 15% נכות רפואית ומשכורתו הממוצעת ברוטו הייתה 7,000 ₪ יקבל במידה והגיש את תביעתו בזמן סך של 33,862 ₪. במידה ונקבע לאותו אדם נכות בשיעור 30% הוא כבר יקבל קצבה חודשית ובסך של 1575 ₪ בכל חודש.
כדי שאוטם שריר הלב יוכר כתאונת עבודה צריך להוכיח את הדברים הבאים:
אירוע בעבודה או הקשור לעבודה. ההוכחה באמצעות ראיות: זה יכול להיות באמצעות מסמכים רפואיים, עדים כדי שיהיה ניתן לקבוע שאכן האירוע אירע.
תנאי נוסף וחשוב הוא הוכחת אירוע חריג או מאמץ בלתי רגיל. יש לציין, כי התנאים להיווצרות האוטם אצל הנפגע קיימים עוד קודם לפרוץ האוטם, רק שהנפגע חי עם זה בשלום, וזה לא משפיע עליו, כמו שאנשים חיים עם בלטי דיסק או פריצות דיסק בלי שבכלל הם מודעים להם. כאשר מדובר בתאונת עבודה האירוע החריג או המאמץ החריג הם הגורמים לפרוץ האוטם.
דוגמאות לאירועים חריגים שהוכרו: הרמת משקל חריג שאינו מסוג המשקלים שאותם רגיל הנפגע להרים, ריב בעבודה שאינו שגרתי או פיטורים של עובד שנעשו בלי הודעה מראש.
לאחר הוכחת אירוע חריג או מאמץ בלתי רגיל צריך להוכיח קשר סיבתי בין האירוע החריג בעבודה לבין פרוץ האוטם. כאן יש חשיבות לסמיכות הזמנים בין קרות האוטם לבין קרות האירוע מול גורמי סיכון אשר היו קיימים אצל הנפגע ואשר אולי משפיעים יותר על פרוץ האוטם מאשר האירוע החריג . ככל שהאוטם קורה יותר בסמוך לאירוע החריג אז יותר סיכוי שהפגיעה תוכר כתאונת עבודה.
הוכחת אוטם שריר הלב כתאונת עבודה הינה משימה לא קלה ומורכבת. יש לשים לב היטב כיצד להתנהל במקרים אלו מול הביטוח הלאומי, כיצד להגיש את הטפסים, כיצד להתנהג בוועדות הרפואיות ולהגיש ערעור על ההחלטות שלהן ולהגיע לבית הדין ככל שהוועדה מקפחת את הנפגע.