אופניים חשמליים הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף התחבורתי שלנו. אולם, בניגוד גמור להיקף השימוש העולה בהתמדה בהם, תאונות אופניים חשמליים הן עדיין משהו שפחות מדברים עליו, וזאת, בניגוד לתאונות הדרכים ה"רגילות" בהן מעורבים כלי רכב בעלי ארבעה גלגלים (ואפילו כלי רכב דו-גלגליים, כדוגמת אופנועים וקטנועים).
מכיוון שהרוכבים על אופניים חשמליים (ובמיוחד אלה הרוכבים עליהם במשך שעות מרובות בשל עיסוקם), חשופים לתאונות ולפגיעה לא פחות מהרוכבים על דו-גלגליים אחרים), חשוב להיות מודעים לדרך הנכונה לפעול בעת התרחשות תאונת דרכים, בין אם תאונה זו מתרחשת בדרך לעבודה, בדרך חזרה מהעבודה הביתה או בזמן העבודה (כמו שהיא עלולה לקרות לשליחים המשתמשים באופניהם לצורך עבודתם).
תאונות אופניים חשמליים – כיצד עליכם לפעול?
תיעוד התאונה – ככל, ניתן לומר שככל שהתיעוד שלכם הוא יותר מקיף וקרוב לזמן אמת, כך הסיכויים שלכם לזכות בפיצוי עולים. אז מה חשוב לתעד? חשוב לצלם את מקום התאונה, לקחת פרטים (שמות ומספרי טלפון) של כמה שיותר עדי ראיה, לתעד כל טיפול רפואי שקיבלתם (הגוף המטפל ושמו של הרופא או הפאראמדיק שטיפל בכם), לתעד כל תופעה אפשרית שקרתה לכם ועשויה להיות קשורה לתאונה (כאבי ראש, כאבי צוואר, כאבי שרירים וכד') וכן הלאה.
דיווח למעסיק – אם התאונה התרחשה במהלך העבודה, בדרך אליה או בחזרה ממנה, חשוב לדווח למעסיק שלכם ולבקש ממנו שיוציא לכם טופס בל/250. אם אתם עצמאים להוציא טופס בל/283.
קבלת טיפול רפואי – במקרים מסוימים, מיד לאחר התאונה, אתם עשויים לחשוב שכלום לא קרה לכם ואתם מרגישים בסדר לגמרי. ברוב המקרים, לאחר ירידת האדרנלין בגוף (עניין של מספר שעות) אתם תתחילו להרגיש את כל מה שלא בסדר. לכן, גם אם נדמה לכם שהכל בסדר – גשו להיבדק מיד לאחר התאונה.
ייעוץ של עורך דין המתמחה בתחום – בדומה לסעיף הקודם, גם כאן, לא כדאי לכם להתמהמה, ומיד עם קרות תאונות אופניים חשמליים, להרים טלפון לעורך דין מנוסה בתחום ולהתייעץ בנוגע למקרה הספציפי שלכם.
חלק גדול מהיכולת שלכם לזכות בפיצוי המגיע לכם, מתחיל בתגובות נכונות שלכם לעצם קרות תאונות אופניים חשמליים, לכן – עליכם לפעול בחוכמה, כבר מהדקה הראשונה!