תו נכה לרכב ניתן לרוב לתקופה זמנית של מספר שנים, אולם במקרים מסוימים אדם נכה יכול לקבל תו גם לתקופה לכל החיים, קרי לצמיתות. התו שניתן לא רשום עליו לצמיתות, אולם כל שמונה שנים בעל התו מקבל במקומו תו חדש אחר לאותה תקופה וכך יוצא מצב שהוא לצמיתות.
על פי נתונים העולים ממסמך שהוגש לוועדה המיוחדת לפניות הציבור בכנסת בשנת 2012 נמצא כי היה רוב למספר הנכים הזכאים תו נכה לצמיתות ואולם במהלך השנים הצטמצמו עד מאד אותם אישורים שניתנו עד כדי שבקושי ניתנו, בזמן שאצל הרבה אנשים נכותם מגבילה את ניידותם ללא רכב והיא לא תשתפר.
בשל כך, החלו להגיע פניות של נכים למבקר המדינה שטענו כי מצבם הרפואי והבריאותי הוא קבוע וכי זה משולל להגיש כל מס' שנים בקשה לחידוש תו נכה. יצוין כי בקשותיהם של הנכים מובנות לחלוטין, גם במשרדי אני מטפל באנשים סובלים, אשר מצבם למרבית הצער לא ישתנה לטובה וחידוש התו גורם להם לסבל, לבירוקרטיה מיותרת של המתנה כל פעם מחדש, שכן אין סיכוי שהם יחלימו. מבקר המדינה שהיה ער למצוקתם של הנכים פנה למשרד התחבורה, אשר כינס ועדה רפואית שקבעה קריטריונים לזכאות לקבלת תו נכה לצמיתות.
למיטב ידיעת המשרד, אין פרסום את מספר הנכים הזכאים לתו נכה לצמיתות מעבר למסמך שהוצג לפניות הציבור בכנסת, מה שכן חלקם מהאנשים המטופלים במשרדי בהחלט קיבלו תו נכה לצמיתות וכולי תקווה שהמגמה היא ללכת לקראת אותם נכים שמצבם הרפואי לא ישתנה.
משרדי עוסק בייצוג אנשים הזקוקים לתו חניה לנכה מול משרד התחבורה תוך כדי הקפדה על מקצועיות, נחישות ואמינות.
שלכם
עו"ד יובל וסרברגר בר