אנשים המבקשים להוציא תו נכה הם אנשים הסובלים מבעיות רפואיות המקשים עליהם בניידותם ללא רכב אם זה בשל מוגבלות פיזית ואם זה בשל בעיה רפואית אחרת אשר בגינה האדם מוגבל בניידותו. מוגבלות פיזית היא למשל אדם הסובל מהגבלה בתנועות הרגליים, מוגבלות שאינה פיזית היא למשל קוצר נשימה המקשה על ניידותו.
תו נכה ניתן החל מגיל שלוש, כך שגם ילדים קטנים וגם אנשים מבוגרים מאד יכולים להוציא תו נכה שיסייע להם עם מוגבלותם. למשל במסגרת הטיפול בתו נכה יצא למשרדי לא פעם לטפל בילדים עם אוטיזם שהוריהם מתקשים לקחת אותם לקבל טיפול רפואי בלי רכב מפחד שהם יתפרצו לכביש אם יאלצו לחנות רחוק את הרכב. בנוסף טיפל משרדי גם באנשים מבוגרים כמו אדם בגיל 88 הסובל מבעיות רפואיות שאין לו רישיון נהיגה ולא רכב וילדיו ביקשו להסיעו להיכן שצריך ולצורך כך הוא נזקק לתו נכה.
הוצאת תו נכה אינה עניין של מה בכך, למשרדי ניסיון רב בטיפול הוצאת תו חניה לנכים, עורך הדין מטפל החל משלב הבקשה, הכנתה ושליחתה ליחידה לטיפול במוגבלי ניידות במשרד התחבורה ועד לצורך בהגשת ערעור על החלטת משרד התחבורה.
תו נכה ניתן לתקופה זמנית ויכול גם להינתן לצמיתות. בדרך כלל רוב תווי הנכה שניתנים הם לתקופה של מס' שנים, אולם במקרים מסוימים אפשר לקבל גם לצמיתות, כאשר התו ניתן לתקופה של שמונה שנים ומתחדש בסיומה.
בקשה לתו נכה כאמור ניתנת במקרים מסוימים על פי קביעת משרד התחבורה גם לכל החיים, אולם במידה והאדם קיבל תו נכה לתקופה זמנית רצוי להכין את הבקשה לחידוש התו מס' חודשים לפני שפג תוקף התו מסיבות של בירוקרטיה ומסיבה שבעל התו עשוי גם לקבל הודעת דחייה ויהיה צורך בהגשת ערעור.
ככל ובמהלך התקופה שיש לאדם תו חניה לנכה והוא החליף את רכבו והוא רוצה להעביר את התו על הרכב החדש הוא צריך לפנות למשרד הרישוי ולעדכן ההחלפה של הרכב, וזאת מבלי שיצטרך להנפיק תו חניה חדש ולהמתין שבועות כדי לקבלו.
שלכם
עו"ד יובל וסרברגר בר