לא מעט קורה שאנשים שהולכים במדרכות ברחובות נופלים ונפצעים מחמת מדרכה עקומה, מבור במדרכה, מחוסר מרצפה או אריח, משקעים מסוכנים, מהפרשי גובה בין המרצפות, מאבן משתלבת בולטת, כלומר ממכשולים ומכשולים אלו עשויים להוות רשלנות של העירייה ולרבות גורמים נוספים שעשויים להיות אחראיים. ניקח לדוגמא אדם שהלך ברחוב ונתקל באבני מדרכה מורמים מעץ והוא נפצע ברגלו, במצב כזה העירייה שבתחומה היו אבני המדרכה שגרמו למכשול להליכתו של אותו אדם כדי שיוכל להגיע לביתו עשויה להיות חבה בפיצוי שלו.
האם בכל מקרה העירייה תהיה חבה בפיצוי?
אנשים נפצעים מכל מיני סיבות במדרכה וצריך לשים לב כי מדרכה אינה צריכה להיות ישרה כמו באולם, אך על העירייה החבות לא להיות רשלנית ולנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע תאונות שבאחריותה. אחת הפסיקות של בתי המשפט קראה לאבן בולטת מעל הקרקע כמפגע שאינו אסתטי שבגינו חבה העירייה בפיצוי. כמה בולטת האבן כדי שתהווה מפגע שאינו אסתטי, זו שאלה שבתי המשפט דנים בה כל העת.
לכן אם נפלתם ונפצעתם ויש לכם ספק אם מדובר ברשלנות ואחריות של העירייה מומלץ לכם לפנות לעורך דין שעוסק בתחום שיבדוק את זכויותיכם לפיצוי בגין המפגע.
האם כדאי ללכת לעורך דין בכל מקרה או רק אם נגרם פגיעה משמעותית
פגיעות קלות גם עשויות להעניק פיצוי, זה דבר שצריך לבחון אם ישנה רשלנות של העיריה וכאמור רצוי לפנות לעורך דין שעוסק בתחום נזקי גוף.
מה לעשות בשלב הראשוני לאחר הפגיעה?
לצלם את האזור והמפגע שבו נפגעת, לקחת פרטי אנשים שראו את התאונה, לגשת לקבל טיפול רפואי כי צריך להוכיח שהתאונה אירעה. עצה שלי לכם שאתם פונים לקבל טיפול רפואי למסור ממה נפגעתם ולראות מה הרופא רשם לכם, קרו לי מקרים שאנשים שנפגעו והגיעו אליי אמרו לי שנפלו מאבן שפה בולטת במדרכה ושבדקתי את המסמך הרפואי בכלל היה רשום שהם נפלו בבית.
האם בכל מקרה צריך להגיש תביעה לבית המשפט?
לא תמיד, עורך הדין שעוסק בתחום נזקי גוף יבחן אם יש להגיש, בעקרון פגיעות קלות אין חובה להגיש תביעה ואפשר לפנות לעירייה שתפצה בגין הנזקים שנגרמו. במקרה ויש צורך להגיש תביעה כי מדובר בנזק שהינו ממשי יש צורך לצרף חוות דעת רפואית שאומדת את גובה הנכות ממנה הנפגע סובל. למשל, אם אדם נפגע בגב או ברגל יש צורך בחוות דעת אורתופדית, אם אדם סובל מכאבי ראש או זרמים ונימלולים כתוצאה מהתאונה יש צורך בחוות דעת נוירולוגית, אם מדובר בסחרחורות יש צורך בחוות דעת רפואית של רופא אף אוזן גרון.
כמה פיצוי אפשר לקבל?
תלוי בפגיעה שנגרמה לנפגע, יש פגיעות קלות שמסתכמות בכמה אלפים ויש פגיעות עם נכות שמגיעות לסכומים של עשרות אלפים, מאות אלפים והרבה מעבר לך.