תאונות דרכים בארצנו הם נפוצות מאד, כל יום יש לצערנו ישנם דיווחים בתקשורת על תאונות קשות שקורות, כאשר ישנם עוד מאות תאונות דרכים עם פגיעות שכלל אין עליהם דיווח שכן הן ברמה בינונית וקלה יותר.
המדריך איך לבחור עורך דין לתאונת דרכים הוכן מהסיבה שיש ריבוי עורכי דין העוסקים בתחום ואנשים שנפגעו בתאונת דרכים עומדים במצב של השאלה איך למצוא את עורך הדין שיוכל לטפל להם בפיצוי שהם עשויים לקבל בעקבות התאונה שהם עברו בצורה מקצועית והכי טובה עבורם.
בנוסף, מדובר בתאונה שקורית לאנשים במהלך חייהם בלי שהתכוונו לכך, הם התחילו את היום בצורה רגועה ופתאום זה נחת עליהם והם סובלים וזקוקים לעזרה והמדריך ייתן להם המידע הדרוש להם למצוא את עורך הדין המתאים להם.
בין הלקוח שנפגע לעורך הדין מדובר ביחסי אמון. הלקוח שנפגע צריך אמון מלא בעורך הדין שהוא יוכל לסייע לו לקבל את הפיצויים המגיעים לו.
לעיתים הטיפול יכול לקחת מספר חודשים ולעיתים מספר שנים תלוי באופי הפגיעה, חומרתה והנפגע צריך אורך רוח וסבלנות.
בסופו של דבר הפיצוי יסייע ויעזור לו בעתיד ויקל עליו עם הפציעה שנגרמה לו מהתאונה והוא ילמד לחיות איתה.
שהטיפול של עורך הדין בקבלת הפיצוי שעשוי הנפגע לקבל על הנזק הגופני שנגרם לו מהתאונה לוקח זמן וזה תלוי בסוג הפגיעה וחומרתה.
איך בוחרים עורך דין תאונות דרכים?
הבחירה באיזה עורך דין תאונות דרכים לקחת אינה בחירה קלה, כאמור הלקוח שנפגע צריך לסמוך בסופו של דבר על עורך הדין שיוכל לטפל בו בצורה הכי טובה בשבילו.
בחלק המקרים התאונה לא קלה והנפגע הוא נותר עם מוגבלות פיזית או פוסט טראומה מהתאונה, אשר תשליך עליו לכל משך חייו.
בנוסף עשויים להיגרם לו הפסדי שכר ולעיתים הוא אף ייאלץ לעזוב את מקום עבודתו.
לכן, כאשר אתם מחליטים ללכת לעורך דין שיטפל לכם בתאונה צריך שתחום עיסוקו יהיה בתחום של תאונת דרכים, כלומר שהוא מנוסה בהשגת הפיצויים שיכולים להתקבל כתוצאה מהתאונה.
אם פונים לעורך דין שלא מהתחום אתם עשויים או לא לקבל שום פיצוי, כאשר בפועל כן מגיע הפיצוי או לקבל פיצוי שהוא נמוך משמעותית מהפיצוי שאתם הייתם אמורים לקבל וברגע שקיבלתם את הפיצוי מחברת הביטוח יהיה לכם מאד קשה לערער על כך.
המלצות על עורך דין מחבר, בן משפחה
צריך לבדוק כאן עם הממליץ למה הוא ממליץ, כי לעיתים מתוך רצון טוב הם ממליצים כי הם שמעו שעורך הדין טוב או שהם מכירים אותו, אבל בשורה התחתונה אין להם מושג עליו ולכן חשוב לבדוק זאת.
המלצות וביקורות מהרשתות החברתיות, גוגל
גם כאן אין משהו בטוח, אבל ניתן לראות אם עורך הדין מפרסם מאמרים, פוסטים או סרטונים בתחום של תאונות דרכים ונותן מידע שעוזר.
פרסום של עורך הדין שהוא נמצא בבתי משפט, בוועדות של ביטוח לאומי יכול גם לסייע אם כי כאן לא תמיד עורכי הדין אוהבים לציין זאת וזה לא בהכרח מעיד על מקצועיותם, אלא זה נותן עוד מידע וסוג של ביטחון שהוא עובד בתחום ביום יום שלו.
מקום מושבו של עורך הדין
זה נתון שצריך לשים אליו לב כי יש אנשים שלא נוח להם שעורך הדין שלהם יהיה רחוק מהעיר שבה הם גרים ויש כאלה שזה לא משנה להם.
יצוין כי כיום בעידן הדיגיטלי ניתן להעביר מסמכים שצריך עורך הדין דרך הדוא"ל והשיחות מתבצעות באמצעות הווצאטאפ אז המרחק די קטן ובהרבה מקרים לא זקוקים לכמעט פגישות.
אינטואיציה עם עורך הדין
לעיתים מספיק קצת לשוחח עם עורך הדין בטלפון או בפגישה ולהבין שתרצו שהוא זה שיטפל בכם ואתם לא תטעו, לכן לא כדאי לשלול זאת על הסף.
הפגישה עם עורך הדין
הפגישה עם עורך הדין חשובה, כאן תוכלו לראות את משרדו של עורך הדין, לבחון את מקצועיותו, מי מטפל בכם האם זה הוא או עורך דין אחר מהמשרד או מתמחה שרק התחיל את עבודתו במשרד ואינו עורך דין, כמה שנים ניסיון יש לו, האם הוא התנסה בטיפול מסוג זה של תאונות, איך הוא מתכוון לנהל את ההליך המשפטי עבורכם.
כדאי להגיע כבר לפגישה עם כל המסמכים שיש לכם והקשורים לתאונה כמו מסמכים רפואיים, ותמונות של התאונה. בנוסף, כדאי לשאול את עורך הדין כמה זמן יימשך לדעתו ההליך (כאמור יכול לקחת חודשים ואף שנים תלוי במורכבות התאונה), האם מגיעות זכויות נוספות מהתאונה כמו למשל אם מדובר בתאונת דרכים שהיא אירעה בדרך או בחזרה מהעבודה ייתכנו פיצויים גם מהביטוח הלאומי.
שכר טרחה של עורך דין
בנוסף לבדוק מה שכר טרחתו של עורך הדין וכמה הוא גובה על ההליך ושהדברים יהיו רשומים בהסכם, שכר הטרחה קבוע בחוק וניתן לגבות בין 8% להתנהלות המשפטית במשא ומתן מול חברת הביטוח על הפיצוי ועד 13% להליך המשפטי מתנהל בבית המשפט.
במידה והנפגע מהתאונה לא יכול לעבוד כלל מהתאונה ייתכן תשלום מחברת הביטוח על החשבון וזה נקרא "תשלום תכוף" ולכן חשוב לציין זאת בפני עורך הדין.
לגבי נושא של הצלחה, עם כל הרצון אי אפשר להבטיח הצלחה לקבל פיצויים מהתאונה, הפסיקות של בתי המשפט משתנות באופן תדיר וגם אם נדמה שבטוח מגיע פיצוי זה לא בהכרח נכון.
יחד עם זאת עורך הדין צריך להיאבק עבורכם שתקבלו את מקסימום הפיצויים המגיעים לכם.
לסיכום פירטתי כאן במדריך את הדברים שצריך לדעת כדי לבחור עורך דין בתחום של תאונת דרכים ומקווה שתקבלו ייצוג אישי, יעיל ומקצועי.