תאונת שרשרת היא תאונת דרכים שיש בה מעל שני כלי רכב שנפגעו, היא יכולה להיגרם מכל מיני סיבות, בין אם זה עקב החלקה בכביש, אי שמירת מרחק, אי ציות לתמרור ועוד. בכל הנוגע לתביעה של נזקי גוף שנגרמו לאנשים שנפגעו המצב שונה מאשר התביעה לנזק שנגרם לרכבים. כל רכב הנוסע בכבישים בישראל מחויב בביטוח חובה, ביטוח חובה שונה מביטוח מקיף שכן הוא ביטוח על הנזק שנגרם לאדם שנסע ברכב.
מה הכוונה לביטוח חובה בתאונת שרשרת?
הכוונה, שכאשר אדם נהג ברכבו ונפגע בתאונת שרשרת הוא אינו תובע את הרכב שפגע בו, אלא את חברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב שלו, כן הוא תובע את הביטוח של הרכב שבו הוא נהג והוא מבוטח. כך גם הנוסעים ברכב אם היו גם הם תובעים על הנזק שנגרם להם את ביטוח החובה של הרכב שבו נסעו.
האם נהג רכב שפגע ברכב אחר שהתנגש ברכב אחר זכאי לפיצוי על הנזק שנגרם לו?
חיובי, בתאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אין צורך להוכיח אשמה, כלומר בעל הרכב שפגע וזו אשמתו מבוטח בביטוח חובה בחברת הביטוח ומכיוון שאין צורך להוכיח אשמה כלשהי, גם אם זו אשמתו בתאונה הוא יהיה זכאי לפיצויים על הנזק שנגרם לו. בכל הנוגע לנזק לרכב זה כאמור סיפור אחר.
אם אין לרכב שבו האדם שנפגע ביטוח חובה, האם מגיע לו פיצוי?
נוסעים ברכב שאין לו ביטוח חובה בתוקף למועד התאונה יהיו זכאים לקבל פיצוי מחברת "קרנית", לגבי הנהג הוא יצטרך לתבוע בתביעת נזיקין על רשלנות את הרכב הפוגע שגרם ברשלנותו לתאונה.
אם היינו בדרך לעבודה ונפגענו, מגיע לנו פיצוי ממקור נוסף?
במקרה כזה יש צורך להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי להכיר בתאונה שאירעה כתאונת עבודה, במידה והיא תוכר ככזו תהיו זכאים לקבל בין היתר תשלום דמי פגיעה, תשלום עבור הוצאות רפואיות ופיצוי על נכות ככל ונותרה מהביטוח הלאומי.
תאונות שרשרת הן עם הרבה גורמים מעורבים, רצוי לאחר התאונה לפנות למשטרה ולדווח לה על התאונה, לקחת פרטי עדים, לצלם את זירת התאונה והרכבים וכן לגשת לקבל טיפול רפואי.