תאונת דרכים בדרך לעבודה יכולה להיחשב כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי, אשר אם תוכר על ידו האדם שנפגע בתאונה יוכל לקבל פיצויים כדוגמת דמי פגיעה עבור הימים בהם נאלץ לנוח בביתו ועד 91 ימים ולאחר מכן ככל ונותרה לו נכות 9% ומעלה יקבל פיצוי. יצוין כי נכות בשיעור 20% מקנה קצבה חודשית לכל החיים להבדיל מפיצוי חד פעמי. כמו כן הוא עשוי לקבל פיצוי בהתאם לפגיעה שאירעה לו מחברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את רכבו או הרכב שפגע בו.
לכן כדי לקבל פיצויים משני הגופים צריך להוכיח שמדובר בתאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים וצריך שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה.
מס' סיטואציות בהן תאונת דרכים בדרך לעבודה יכולה להיחשב כתאונת דרכים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים: במצב של התנגשות בין רכבים, התנגשות בין אופנוע לרכב, תאונת שרשרת של רכבים, תאונת פגע וברח, תאונה של רוכב אופניים חשמליים או קורקינט עם רכב, הולך רגל שנפגע מרכב, תאונה עצמית של הרכב כמו התנגשות בעמוד בעת יציאה מחניה בדרך לעבודה, הולך רגל שנפגע מרכב בדרכו לעבודתו , תאונה של נוסע באוטובוס בדרך לעבודתו ועוד.
מס' סיטואציות בהן תאונת דרכים בדרך לעבודה יכולה להיות: המקרה הקלאסי כאשר הנפגע נסע ישירות מביתו למקום עבודתו, מקרה נוסף כאשר נסע לעבודתו עצר לרגע קל במקום כלשהו נגיד קופ"ח לקחת מרשם מהרופא והתכוון להמשיך לעבודתו ותוך כדי נפגע בתאונת דרכים, עובד שכיר שיצא להפסקת צהריים לאכול עד 3 שעות ממקום עבודתו וכאשר חזר לעבודתו נפגע בתאונת דרכים, תאונת דרכים בדרך לעבודה שתוך כדי עצר הנפגע לקחת את הילד לגן, תאונת דרכים לנפגע בבוקר בדרכו להתפלל במקום שהוא מתפלל.
אם כן, תאונה בדרך לעבודה יכולה להקנות אפשרות לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי ומחברת הביטוח של הרכב, יחד עם זאת ישנם חריגים להכרה בתאונה כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי (לא על ידי חברת הביטוח של הרכב) וזאת כאשר ישנה סטייה של ממש, נניח אדם לפני שנסע לעבודתו מביתו עצר בקניון לקנות מתנה לאישתו או הלך לקופת חולים להיבדק וזה היה כרוך בזמן מה ונפגע, אז התאונה עשויה לא להיות מוכרת כתאונת עבודה, אבל כן עשויה להיות מוכרת כתאונת דרכים שהפיצוי יהיה מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה.
גובה הפיצויים שניתן לקבל תלוי בלא מעט גורמים, כמו שכר, אם נותרה נכות, באיזה איבר נותרה לו נכות (גב, צוואר, רגליים, פגיעה נפשית?), האם היא תפקודית, איך היא משפיעה עליו, האם נגרמו לו הוצאות רפואיות כגון רכישת אביזרים שיקומיים, האם קיבל וצריך לקבל עזרה ועוד. לכן למעשה כל אדם ופגיעתו, יחד עם זאת צריך לדעת כי הביטוח הלאומי משלם לאדם שעבר תאונת עבודה לפי שכרו קודם לתאונה, כלומר הפיצוי יהיה לא כמו בענף נכות כללית שזו קצבה קבועה, אלא היא תהיה בהתבסס על שכרו, כך למשל אדם שמרוויח 10,000 ₪ ברוטו ונקבעה לו נכות של 10% ולאחר התאונה חזר לעבודה, הפיצוי שלו יהיה יותר גבוה מאשר אדם ששכרו 5,000 ₪ ברוטו באותה הנכות ושגם חזר לעבודתו.