ציבור רחב של אנשים משתמש באופניים חשמליים ולא בכדי, הם כלי מצוין להגיע בעזרתו בקלות להיכן שצריך, הם מהווים תחליף לרכב בערים ואף גם לאופנועים, אפשר להעלות אותם לבית, לקחת למשרד, לעבודה והם גם חסכוניים. יחד עם זאת, עם כל היתרונות שיש באופניים חשמליים הם גם כלי מסוכן ונגרמות הרבה תאונות דרכים עם אופניים חשמליים בשנה, שמרביתן אינן קלות.
כתוצאה מהסיכונים והפגיעות שנגרמו לרוכבי אופניים חשמליים חוקקו חוקים בעניין המגדירים למי מותר לרכב ובאלו תנאים כמו מגבלת גיל, חובה חבישת קסדה ונסיעה עם אפוד זוהר.
מעמדם של אופניים חשמליים – האם הם נחשבים כלי רכב?
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מעמדם התחבורתי של אופניים חשמליים שונה מכלי רכב ואף מתאונת אופניים רגילים והם אינם נחשבים לרכב מנועי, ולפיכך אינם צריכים להוציא ביטוח חובה.
מה עושים במקרה שרוכב אופניים נפגע בתאונת דרכים?
במצב כזה, היה ורוכב אופניים חשמליים נפגע מרכב, התביעה תהיה נגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב אשר תפצה על הנזקים שנגרמו לו.
אם לרכב לא היה ביטוח או שהרכב פגע וברח, אז התביעה תהיה כנגד קרנית "קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים" שהוקמה מכוח החוק. אגב, גם אם רוכב אופניים נבהל מרכב וכתוצאה מכך נפל ונפגע, הוא עשוי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו מתאגיד קרנית.
מה קורה אם רוכב האופניים אשם בתאונת הדרכים, האם זכאי לקבל פיצוי?
על פי חוק, בתאונות דרכים עם אופניים חשמליים שבהן נגרם לנפגע נזק לגוף, אין זה משנה מי אשם בתאונה ומי פגע במי, בכל מקרה רוכב אופניים שנפגע מרכב בין אם הוא אשם בתאונה ובין אם לא הוא יהיה זכאי לפיצוי מלא על הנזק שנגרם לו בלי ניכוי של אשמתו.
משרדי מייצג ומלווה אישית נהגים, נוסעים, הולכי רגל, רוכבי אופניים ותאונות אופניים חשמליים במקרי פגע וברח, נפגעי תאונות דרכים, בין אם מדובר בתאונות קשות ובין אם קלות.
שלכם,