פציעה בכתף כתוצאה מתאונת דרכים, תאונת עבודה כמו נפילות מגובה (פיגום, סולם), החלקה או תאונה בשל מפגע ברחוב כמו אבן משתלבת בולטת או בור במדרכה יכולים לגרום לפגיעה מהותית כמו שבר או לקרע בכתף והשלכותיהן על הנפגע עשויות להיות כלל לא פשוטות.
הכתף היא איבר דומיננטי בגוף ואיתו אנו עושים את הפעולות היומיומיות בביתנו ובעבודתנו. לכתף ישנו תפקיד מרכזי והכרחי לתפקודנו ופגיעה בה יכולה לגרום להפסיד ימי עבודה בגלל הצורך במנוחה, לאפשרות להחליף תפקיד בעבודה, להתפטרות או פיטורין וסיום העבודה. לצורך כך, נניח אדם שעובד בעבודה פיזית ונפגע בכתף ומאז התאונה מתקשה להרים איתה משקלים או לסחוב חפצים, לעשות פעולות איתה שהוא נדרש והגורמים לו לכאב או אדם שעובד בעבודה משרדית ומתקשה מאז להקליד עם היד ולעשות פעולות בשל הכאבים והמוגבלות בתנועת כתף.
תאונה בכתף יכולה לגרום לשברים וגם לקרעים בכתף והבדיקות שנעשות לרוב לאחר תאונה עם הכתף כדי לאבחן את הבעיה ממנה סובל הנפגע הם הן בין היתר צילום רנטגן, בדיקת CT, בדיקת אולטרסאונד ו- MRI. לכן חשוב שאדם שנפגע בתאונה בכתף לא ימתין בביתו שאולי הכאב יחלים לבדו אלא יפנה בהקדם לאחר התאונה לקבלת טיפול רפואי מתאים.
פגיעה בכתף יכולה להוביל לנכות, אשר נקבעת על פי תקנות המוסד לביטוח לאומי. כך למשל הגבלה בתנועות של פרק הכתף יכולה להוביל לנכות של 15% ויותר, נקיעה חוזרת של הכתף יכולה להוביל לנכות של 20%. במצבים אחרים של פגיעה בכתף יכולים להיקבע נכויות בעלי אחוזים גבוהים יותר תלוי בחומרה וסוג הפגיעה.
ככל והתאונה אירעה בדרך לעבודה או בחזרה או בזמן העבודה התאונה עשויה להיות מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה ואז יהיה הנפגע זכאי לקבל תשלום דמי פגיעה וככל ונותרה לו נכות עשוי לקבל פיצויים או קצבה בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו לו בכתף.
ככל וישנה רשלנות של מעסיק, כלומר הפגיעה אירעה בשל רשלנותו של המעסיק כמו עובד שנפל בעבודתו מסולם או פיגום או החליק אז ייתכן פיצוי גם מהמעסיק על הנזק שנגרם לעובד תלוי במידת אחריותו וחבותו.
במקרה של תאונת דרכים צריך לבחון פיצויים מול חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו נסעתם או הרכב ממנו נפגעתם אם אתם הולכי רגל או רוכבי אופניים חשמליים, במקרים מסוימים אם אין מבטח לרכב ייתכן שצריך לפנות לחברת "קרנית".
גורם נוסף שניתן לבחון פיצויים מולו היא קרן הפנסיה, לרוב האנשים יש פנסיה הכוללת בתוכה את מרכיב הנכות, כך שאם הוא אינו יכול לעבוד שלושה חודשים ומעלה כדאי לבחון פיצויים על אובדן כושר עבודה.
ישנם זכויות נוספות כמו תאונות אישיות, תאונות אישיות תלמידים אם אירעה לתלמיד פציעה בשעות לימודיו או מחוצה להם שאותם רצוי לבדוק ולבחון מול עורך דין לנזקי גוף.
משרדי עוסק בתחום נזקי הגוף ותאונות יושב בנתניה ובעל ניסיון רב בתחום.