עברת פגיעה לא קלה, נפלת ונחבלת קשות, אולי חווית תאונת דרכים או מחלה קשה, יתכן שאתה שתידרש גם לעבור תקופת שיקום ארוכה ולמרבית הצער החיים לא יחזרו למה שהם היו לפני כן. עכשיו השאלה מה עושים עכשיו, מה אפשר לעשות כאשר לא ניתן לשוב לעבודה, להתפרנס בכבוד, לדאוג למשפחה? במילים אחרות, אתם חווים אובדן כושר עבודה.
מהתעסקות שלי בתחום של נזקי גוף וביטוח אני יכול להצביע על כמה דרכי פעולה הפתוחות בפני אנשים שאיבדו את כושר עבודתם ולמעשה את אי יכולתם לעבוד. דרך פעולה אחת היא הגשת תביעה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי משלם לזכאים לכך קצבאות ותגמולים שונים, כדוגמת קצבת נכות כללית הניתנת לאנשים שאיבדו את יכולתם להשתכר לפחות ב 50% בשל מצבם הרפואי, קצבת ניידות, קצבת שירותים מיוחדים, תגמולי נפגעי עבודה. דרך פעולה אפשרית נוספת הינה הגשת תביעה מול חברת הביטוח.
בדקו את פוליסות הביטוח הקיימות ברשותכם. בדרך כלל לשכירים שיש להם פנסיה דרך מקום העבודה מגולמת בפוליסה בין היתר "פנסיית נכות" המעניקה במרבית המקרים פיצוי במידה ואיבדתם את יכולתכם לעבוד בשיעור של 25% לפחות. ייתכן בנוסף שיש לכם ביטוח "אובדן כושר עבודה" פרטי שעשיתם דרך סוכן הביטוח שלכם אם אתם עצמאים, למרות שיש גם לא מעט שכירים שיש להם בנוסף גם פוליסה כזו. בהתאם לאופי הפגיעה וסוג המגבלה ממנה אתם סובלים, תוכלו לתבוע את חברת הביטוח כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לכם. מכיוון שחברות הביטוח מערימות לא מעט קשיים בתחום בזמן שאתם זקוקים לפיצוי כדי לשלם חשבונות, לדאוג לתשלומים ולבית, אני סבור שלא כדאי להתעכב וכדאי לפנות לעורך דין העוסק בתחום כדי שתוכלו לקבל את המגיע לכם.
כמו כן, ייתכן שפגיעתכם שגרמה לאובדן כושר עבודה הייתה יכולה להימנע לו אותו גוף שאחראי היה פועל בצורה שאינה רשלנית, למשל אחריות רשות מקומית לפציעה בשל בור או אבנים משתלבות בולטות במדרכה. תביעה בשל רשלנות יכולה בהחלט להקנות לכם פיצוי כספי ניכר.
שלכם
עו"ד יובל וסרברגר בר