אם הגעתם למאמר כנראה שאינכם מרוצים כלל מההחלטה של הוועדה הרפואית ושואלים את עצמכם מה אפשר לעשות כי אתם עדיין סובלים מתאונת העבודה שעברתם וההחלטה של הוועדה בביטוח לאומי לא משקפת את המצב האמיתי שלכם ממנו אתם סובלים וייתכן ואף והרופאים בוועדה לא התייחסו לכך שאתם גם עדיין לא חזרתם לעבודתכם בגלל התאונה.
אני אתחיל מזה שחשוב שלא תתייאשו מהחלטת הוועדה הרפואית ואל תקבלו את התשובה שלה כסופית עבורכם וחשוב שתעברו על ההחלטה שלה. הרופאים הם בני אדם כמוכם בדיוק והם עשויים גם לטעות ולשגות בהחלטותיהם. דבר נוסף, כדאי שתשקלו לקחת את שירותיו של עורך דין שיטפל בכם בכל ההליך של התאונה וזאת גם על מנת למנוע מראש טעויות שעשויות לעלות לכם בכסף רב.
אנשים שנפגעו בעבודתם או בדרך לעבודה או בחזרה לעבודה התאונה שלהם עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה בביטוח הלאומי. ברגע שהביטוח הלאומי הכיר בתאונה שלהם האדם שנפגע יהיה זכאי לתשלום דמי פגיעה בעבור אותם ימים בהם נאלץ לשהות במנוחה בביתו ולאחר שסיים אותם הוא יכול להגיש תביעה לנכות ככל והוא סבור כי נותרה לו נכות. נכות מתחלקת לשתיים נכות רפואית ונכות תפקודית.
הוועדות הרפואיות מחולקות לשתיים: וועדה ראשונה זו הוועדה שלאחר שמגישים תביעה לנכות (טופס בל/200) עם המסמכים הרפואיים הנפגע מוזמן לוועדה המורכבת מרופא או שניים ומזכירה. ככל והנפגע אינו מרוצה מהחלטת הוועדה הוא יכול לערער עליה. הערעור שהגיש יהיה בפני ועדה רפואית לעררים (ועדת ערעור) המורכבת מ 3 רופאים או יותר תלוי מאילו פגיעות סובל הנפגע ומזכירה של הוועדה. ככל והנפגע בעבודה אינו מרוצה מהחלטת וועדת הערעור זה לא אומר שזה סוף פסוק עבורו והוא עדיין יכול להגיש ערעור על החלטתה לבית המשפט בשאלה משפטית בלבד (לא רפואית).
שמגיעים לוועדה רפואית ערעור צריך להבין כמה דברים האחד הוא שאי אפשר להגיע לוועדה לא מוכנים, לא משנה שאתם לדעתכם יודעים בעל פה את מצבכם, לא משנה שלדעתכם מספיק שתגידו שאתם סובלים, זה לא משנה שיש לכם הר של מסמכים רפואיים אל תבואו שאננים ומי שלא מגיע מוכן לוועדה עשוי להפסיד את מה שמגיע לו כלומר הפיצוי או הקצבה. עוד דבר, הוועדה לא בודקת אתכם רפואית כמו רופא של קופת חולים ותמליץ לכם על המשך טיפול רפואי, תפקיד הוועדה הוא לקבוע את נכותכם ככל ונותרה לכם מהתאונה. היה ותיקבע לכם נכות 9% ומעלה תהיו זכאים לקבל פיצוי חד פעמי ונכות של 20% ומעלה תקנה לכם קצבה חודשית לכל החיים.
אז החלטתם שהוועדה הראשונה לא נתנה לכם מה שמגיע לכם ולהגיש ערעור תדעו לציין על מה אתם מתבססים, למה אתם מערערים, למה לדעתכם מגיעה לכם נכות גבוהה יותר מאשר קבעה הוועדה הראשונה. בנוסף צרפו מסמכים רפואיים עדכניים אם יש לכם מעבר למסמכים הרפואיים הקיימים שיתמכו בתלונות שלכם. בנוסף לעיתים גם רצוי לצרף חוות דעת רפואית שתתמוך במצבכם.
הגיע היום של הוועדה ראשית מבטיח לכם שכל מי שמגיע באותו היום לוועדה מתרגש וזה טבעי, אבל חשוב שההתרגשות לא תפגע בכם בתוך הוועדה כי זה יכול לעצור אתכם ולבלבל אתכם. הוועדה קוראת לכם להיכנס עכשיו הכל מתחיל מההתחלה, כלומר הוועדה של הערעור לא מחויבת להחלטת הוועדה הראשונה, בנוסף שהמזכירה לוקחת את הפרטים שלכם חשוב שתציינו שאם אתם לא חזרתם לעבודה בגלל התאונה. כמו כן לציין בפניהם את מצבכם הרפואי ממה אתם סובלים, ממש לפרט, איך זה משפיע עליכם היום ואתם יכולים להפנות אותם גם למסמכים רפואיים מהותיים וחוות דעת התומכים במצבכם.