אדם אשר נפגע בתאונת עבודה, אשר הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי, זכאי לקבל החזר כספי עבור הוצאות נסיעה ששילם עקב התאונה.
אנשים שנפגעו בתאונות עבודה שואלים בשלב כלשהו לאחר התאונה, אם יש מה לעשות עם הקבלות של הנסיעה באוטובוס, או המונית, האם יש החזר על הוצאות על הנסיעה ברכב שלהם מקופת החולים לביתם. יש אחרים, שניסו לבד לקבל החזר ופונים בגלל שלדעתם קופת החולים לא נתנה להם את מלוא ההחזר הכספי שלדעתם מגיע להם או שלא נתנו להם בכלל והשאלה היא מה עושים במקרים האלו.
מי משלם עבור הוצאות הנסיעה ומה צריך לעשות
הגוף שמשלם עבור הוצאות הנסיעה הוא המוסד לביטוח לאומי, דרך קופת החולים שבה מבוטח הנפגע. כלומר, את הדרישה להחזר צריך להפנות לקופת החולים שבה מבוטח הנפגע והדבר הראשון זה שצריך לשמור על הקבלות, לאחר מכן צריך להוכיח שהנסיעה הינה לצורך הטיפול הרפואי. התשלום יהיה "לפי התעריף המקובל לגבי אמצעי תחבורה ציבוריים הזולים ביותר המתאימים למצב בריאותו" (תקנה 7 לתקנות הביטוח הלאומי – מתן טיפול רפואי לנפגעי עבודה). הכוונה היא שנפגע בעבודה שפגיעתו מאפשרת לו לנסוע ברכבו, באוטובוס או רכבת כדי לקבל טיפול רפואי זכאי לקבל החזר לפי הסכום הזול ביותר של התחבורה ציבורית (אוטובוסים).
מה קורה לגבי מי שנפגע קשה, אשר אינו יכול לנסוע ברכבו, או בתחבורה ציבורית מה אז עושים?
כאן, יש אפשרות לקבל החזר הוצאות על נסיעה במונית או אמבולנס וצריך אישור מהרופא המטפל בקופת החולים בהתייחס למקום מגוריו של הנפגע ומצב בריאותו שאינו מאפשר להשתמש בתחבורה ציבורית.
נפגעי עבודה שימו לב, לקופת החולים ולמוסד לביטוח לאומי יש הסדר לתשלום הוצאות כאלו, אל תהססו לדרוש אותם.