בערים הגדולות כמו בנתניה תאונות דרכים קורות לצערנו והחיכוך בין הרכבים בדרכים לבין רכבים אחרים או אופניים חשמליים או הולכי רגל קיים באופן יומיומי וכמעט בלתי נמנע. שקורית תאונת דרכים היא קודם כל מצב שאינו נעים לאף אחד מהצדדים והיא יכולה להיות במעורבות בין שני כלי רכב או בין כמה כלי רכב כמו תאונת שרשרת, בתאונה עצמית כמו החלקה על הכביש, פגיעות של רוכבי אופנוע, פגיעות עם אופניים חשמליים, קורקינטים והולכי רגל.
לאחר התאונה ישנם מספר רגעים של הלם ואז בודקים מה קרה, מי נפגע, איך אפשר לעזור לנפגע או הנפגעים ומחליפים פרטים.
כאמור מדובר בתאונה שבה הסיטואציה מלחיצה לרובם ובמידה ונפגעתם בתאונת דרכים אלה הדברים שכדאי שתעשו: לאחר התאונה גשו לקבל טיפול רפואי בהקדם, עדיף להזמין מד"א למקום התאונה שיפנה לבית החולים מאשר ללכת לבית, כי הגוף נמצא בטראומה ולעיתים שסובלים לא מרגישים בכאבים שמופיעים אלא רק אחרי שהגוף נרגע. בנוסף, לקחת פרטים של הנהג שעימו התנגשתם, בשלב זה לא חשוב מי פגע במי כי בנושא של פיצויים בתאונת דרכים הפיצוי יהיה על חברת הביטוח שמבטחת בביטוח חובה את הרכב שבו נסע הנהג ואם מדובר בהולך רגל או רוכב אופניים אז הפיצוי על נזקי הגוף שנגרמו יחול על חברת הביטוח של הרכב שעימו הייתה הפגיעה ואין צורך להוכיח אשמה של מי מהמעורבים בתאונה.
במידה ומדובר בתאונת פגע וברח אמנם הרכב הפוגע ברח אולם ישנו תאגיד "קרנית" שמפצה במקרים כאלו. בנוסף ללקיחת הפרטים רצוי לצלם את מקום התאונה והרכבים וכן לגשת למשטרה לדווח על התאונה ולהוציא אישור משטרה שבו מצויינים פרטי התאונה שעברתם.
שימרו על מסמכים כמו קבלות על רכישת אביזרים רפואיים, ביקורים אצל רופאים, טיפול תרופתי וכיוצ"ב, כי הפיצוי שניתן בסופו של דבר כולל גם מרכיב פיצוי של הוצאות שנגרמו לכם.
ככל והתאונה אירעה לכם בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה או בזמן העבודה צריך ליידע את המעסיק על התאונה שאירעה, המעסיק צריך להוציא טופס בל/250 מתן טיפול רפואי לנפגע בעבודה שאותו יש למסור לקופ"ח בה אתם חברים ואז הטיפול הרפואי יהיה על חשבון הביטוח הלאומי. יצוין כי הטופס עצמו אינו מהווה אישור הכרה בתאונה כתאונת עבודה ולצורך כך יש להגיש תביעה להכרה בביטוח הלאומי בסניף הקרוב למקום מגוריכם. עצמאי צריך להוציא טופס בל/283, למלא ולהגיש לביטוח הלאומי.
רצוי מאד לפנות לעורך דין העוסק בתחום כבר בשלבים הראשונים של התאונה, שיוכל להנחות וללוות אתכם בהליך התאונה כבר מראשיתו כדי לקבל לקבל את מקסימום הפיצויים שאתם עשויים לקבל מהגופים השונים. יתרה מכך, ייתכן ותלוי בחומרת הפגיעה ותוכלו לקבל מחברת הביטוח תשלום על החשבון הקרוי "תשלום תכוף" כדי לכסות את הוצאותיכם הגבוהות שאתם נדרשים להוציא לאחר התאונה וזה עוד סיבה למה לפנות לעורך דין כבר בהתחלה שיבחן את הדברים.
עורך דין יובל וסרברגר בר בעל משרד לעריכת הנמצא בנתניה מייצג נפגעי תאונות דרכים, תאונות עבודה, נזקי גוף תושבי נתניה והסביבה ומכל רחבי הארץ.