השימוש ברכבים חשמליים בישראל רק הולך וגובר ולא ירחק היום שבו מרבית הרכבים בארץ יהיו למעשה רכבים חשמליים. ישנו שינוי שחל ולמעשה מדובר במהפכה של ממש ממעבר מרכבים בעלי הנעה של בנזין ודיזל לרכבים בעלי הנעה חשמלית.
כיום לא מעט מהאנשים שקונים את הרכבים הם גרים בצפון או בדרום הארץ ועובדים בערי המרכז כמו בתל אביב, ראשון לציון, הרצליה, נתניה, רעננה, כפר סבא והסביבה והשימוש שהם עושים בהטענה חשמלית במקום בדלק חוסך להם לא מעט כסף. כך גם חברות הייטק וחברות אחרות הבינו את פוטנציאל החיסכון שיש ומזמינות לעובדים שלהם רכבים חשמליים כמו בין היתר לאנשי מכירות, עובדים טכניים שעובדים בחוץ, עובדים העובדים במשלוחים לרכבים חשמליים.
כמו כן, יתרון נוסף הוא שיש פחות זיהום בנסיעה ברכבים חשמליים, לצורך העניין נכון לשנת 2021 היו בישראל למעלה מ- 3 מיליון רכבים מנועיים פרטיים.
בצד יתרונות חשובים אלו שמניתי, יש לשים לב שברכבים חשמליים ישנם גם סיכונים שצריך לקחת בחשבון וזאת היות ומדובר ברכבים חדשים בעלי הנעה אחרת שעמוסות בטכנולוגיות חדשות השימוש בהם יכול להוביל בשוגג גם לעיתים לתאונות דרכים עצמיות או להתנגשות בין כלי רכב.
מה עליכם לעשות אם נפגעתם בתאונת דרכים עם הרכב החשמלי
תאונת דרכים יכולה לגרום לנזקים גופניים וגם נפשיים, חרדות, פחד מלהיכנס לרכב, היא עשויה לגרום לכך שהנפגע במרבית המקרים ייאלץ לשהות במנוחה בביתו, יצטרך ליטול משככי כאבים, לפנות לעשות צילומים כמו רנטגן, CT, MRI . הימים והשבועות הראשונים לאחר התאונה הן לרוב מאד לא פשוטים ומבלבלים עבור הנפגע וחשוב שייבדק אצל הרופאים שהוא סובל.
תאונת הדרכים למעשה יכולה להשפיע על חייו של הנפגע ולשנות אותם מהקצה לקצה תלוי בחומרת הפגיעה והשלכותיה. לכן שאתם פונים לעורך דין העוסק בתאונות דרכים חשוב שתראו שהוא כמה הוא רוצה לייצג אתכם, שיאמין שהוא יוכל להשיג לכם את הפיצויים שאתם עשויים לקבל. אתם תוכלו לראות זאת בפגישה איתו ורצוי גם שתשאלו מי יטפל בכם האם זה יהיה הוא או מישהו אחר במשרדו, מה אופי הטיפול, איך הוא יתבצע וכיוצ"ב.
אם נפגעתם עם הרכב החשמלי בדרככם לעבודה או בחזרה מהעבודה או במהלך נסיעה במסגרת עבודתכם דווחו למעסיק כמה שיותר מהר, הוא יצטרך להוציא לכם טופס בל/250 כדי שההוצאות הרפואיות יהיו על המוסד לביטוח הלאומי ולא עליכם ככל והתאונה שלכם תוכר כתאונת עבודה. כמו כן, לאחר התאונה לפנות לקבל טיפול רפואי, עדיף גם שתזמינו מד"א שיפנה אתכם לבית החולים ולא תתפנו לבד. צלמו את הרכב שבו נפגעתם, קחו פרטים של נהג הרכב השני אם אירעה לכם תאונה איתו, ככל ומדובר בתאונה עצמית צלמו גם את איזור התאונה ובמה התנגשתם, כמו כן דווחו למשטרה על התאונה ותבקשו אישור משטרה מסמך שבו מפורטים הפרטים על התאונה (ניתן ללכת לדווח לכל משטרה גם באזור מגוריכם). בנוסף, לעיתים עשויים להיות ברכב עוד נוסעים, גם הם צריכים לעשות את אותם הדברים שציינתי לדווח ולגשת לקבל טיפול רפואי ולא להשתהות איתו. דבר נוסף, שימרו קבלות שיש לכם, כמו של מוניות שהייתם צריכים, קבלות על טיפולים רפואיים, ביקורים אצל רופאים, הקבלות הן חלק מהפיצוי שאתם עשויים לקבל מחברת הביטוח.
משרד עו"ד וסרברגר בר עוסק בתחום נזקי הגוף ותאונות יושב בנתניה ובעל ניסיון רב בתחום.