רוכבי אופניים חשמליים חשופים יותר ויותר לפגיעות מרכבים בכבישים וזאת בין היתר שהאופניים החשמליים צריכים לנסוע בכבישים אם אין להם נתיב המיועד להם לנסוע במדרכה ובנוסף כמות כלי הרכב עולה כל הזמן וכך גם כמות רוכבי האופניים החשמליים ונוצר חיכוך מתמיד ביניהם ובעיקר בערים הגדולות כמו תל אביב, חיפה, ירושלים, נתניה, באר שבע.
מה עושים כאשר רוכב אופניים חשמליים נפצע בתאונת דרכים?
צריך לפנות לקבל טיפול רפואי ולהזמין מד"א (מוקד 101) לבית החולים וזאת היות ורוב הפציעות הנגרמות הינן לא פשוטות וייתכן גם אם נראה כי מדובר בפגיעה קלה חיצונית תיתכן פגיעה באיברים פנימיים ולכן חשוב לקבל טיפול רפואי במהרה. בנוסף חשוב לצלם את מקום התאונה, האופניים, הרכב שאיתו התנגשתם ולקחת פרטים של הנהג ופרטים של אנשים שראו את התאונה. לאחר שאספתם את הפרטים וקיבלתם טיפול רפואי יש לפנות למשטרה ולהוציא אישור משטרה. החשיבות של לקיחת הפרטים זאת כדי שתוכלו לקבל פיצויים על הכאבים, הסבל, ההוצאות שנגרמו לכם מחברת הביטוח של הרכב, יצוין כי במקרה ונהג הרכב ברח ממקום התאונה עדיין ישנה אפשרות לקבל פיצויים על הנזקים שנגרמו לכם מחברת "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה על ידי המדינה, כלומר בכל מקרה גם אם הרכב ברח תוכלו לקבל פיצויים.
היות ומדובר בפיצויים על הנזקים שנגרמו לרוכב האופניים, אשר מעבר לתביעה של חברת הביטוח של הרכב ישנה אפשרות לקבל פיצויים נוספים מגופים אחרים, לכן רצוי שתיקחו עורך דין תאונות אופניים מומחה בתחום שיוכל לסייע לכם לממש את הזכויות המגיעות לכם כתוצאה מהתאונה שעברתם.
כיום לא מעט מרוכבי האופניים החשמליים עובדים איתם והם משמשים לפרנסתם אם זה עבודה כשליחים בחברות וולט, בתן ביס ובחברות אחרות או כעצמאיים בלי תחת חברה כעבודה עיקרית או כהשלמת הכנסה. ישנם גם רוכבי אופניים שרק זקוקים להם כדי להגיע לעבודתם ולחזור מעבודתם. במצב כזה תיתכן שהתאונה תוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה אם היא אירעה בזמן העבודה, בדרכם לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה לביתם. כאן יצוין שישנם רוכבי אופניים שלא מעדיפים לפנות לביטוח הלאומי מהסיבה שהפגיעה שקרתה להם היא קלה, אולם צריך לדעת בהקשר זה כי המוסד לביטוח לאומי משלם עבור הימים בהם אינכם יכולים לחזור לעבודתכם ונאלצים לשהות במנוחה בבית (נקראים דמי פגיעה) וגם במקרה של החמרה במצבכם תמיד תוכלו להגיש תביעה לנכות בביטוח הלאומי וניתן לקבל פיצוי חד פעמי או קצבה חודשית בהתאם לנכות והנזק שנגרם. במקרים של פגיעות מהותיות כמו למשל שברים שנגרמו בתאונה, חתכים שהותירו צלקות, פגיעה נפשית ועוד בעיות רפואיות שניתן להבחין בהם במהלך הבדיקות הרפואיות מומלץ לא להמתין ולהגיש לאחר התאונה תביעה לביטוח הלאומי למחלקת נפגעי עבודה.
כמה פיצויים תוכלו לקבל?
זה תלוי בחומרת הפציעה שנגרמה לכם וגורמים נוספים, יש מקרים שבהם הנפגע יקבל כמה אלפים ויש מקרים שאפשר לקבל עשרות אלפים, מאות אלפים ואף יותר ושוב זה תלוי בנזק שנגרם, בנוסף יש לשאול האם חזרתם לעבודתכם, האם החלפתם עבודה בעקבות התאונה, מה ההשפעה של הפגיעה עליכם ועוד כאמור גורמים נוספים, כל אלה ביחד מרכיבים את גובה הפיצויים שתוכלו לקבל ואל תשכחו שיש גם גופים נוספים מעבר לחברת הביטוח של הרכב שניתן גם מהם לקבל פיצוי בגין התאונה שעברתם.
>> לקבלת מידע נוסף על תאונת דרכים אופניים חשמליים