תאונת דרכים שבה נפגע הולך רגל היא מסוג התאונות אשר גורמות לפגיעות קשות, על אחת כמה וכמה אם מדובר בקשישים. בניגוד לנהג רכב, הולך רגל נמצא ללא הגנה כלשהי. אפילו אם מדובר בפגיעה קלה וזה מסתכם בפציעות שטחיות, שטפי דם וקצת כאבים בגוף, עדיין הנזק שנגרם לגופו של הנפגע יכול להיות רב יותר. כתוצאה מהתאונה עשויה להיווצר טראומה נפשית וכן יכולים להתחיל גם כאבים נוספים, הגבלה בתנועות הגב והצוואר, קשיי הליכה וסחרחורות קשות. כמו כן, בתאונות קשות בהן הנפגע מתקשה לתפקד, בני משפחתו נדרשים לתמוך בו ונוצרים הפסדים כלכליים כמו לדוגמא הפסדי שכר לנפגע ואישתו שתומכת בו, הוצאות רפואיות, הוצאות שמירה של מטפלת לילדים (בזמן נניח שהאשה תומכת בבעלה) והוצאות נסיעה. במצב כזה זקוק הנפגע לתשלום כספי מיידי עקב התאונה. תשלום זה נקרא "תשלום תכוף" והוא ניתן כאמור כשמדובר בפגיעה קשה ושמנכים אותו בסוף במסגרת הפיצוי הכולל בסיום התביעה.
מה עושים לאחר התאונה?
הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים כדאי שיזמין משטרה שתחקור את נסיבות התאונה, שתוציא לו אישור משטרה על קרות התאונה שבה נפגע. בנוסף, לקחת פרטי נהג הרכב הפוגע, לצלם או לרשום את מספר רישוי הרכב או האופנוע. פינוי ממקום התאונה כדאי שיהיה באמצעות מד"א גם אם אפילו נראה שמדובר בפגיעה קלה, שכן כאמור בפגיעה הולך הרגל נמצא ללא הגנה והוא לא יכול לדעת על פגיעות פנימיות אם נגרמו לו. שמגיע מד"א ובבית החולים או קופת החולים לציין איך קרתה הפגיעה ולתאר ממה הוא סובל גם אם זה משהו שלדעתו הוא לא משמעותי.
מה עושים במידה והרכב הפוגע ברח?
במידה ומדובר בתאונה שהיא "פגע וברח", החברה שתפצה את הולך הרגל הנפגע על הנזק שנגרם לו היא תאגיד קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. במידה ומדובר בתאונה שרכב ברח מהזירה יותר קשה להוכיח את קרות תאונת הדרכים ולכן חשיבות לפנות למשטרה, לרשום עדים שראו את התאונה. בנוסף חשיבות למסמכים הרפואיים הראשוניים שלאחר התאונה, לצילומים של הרכב הפוגע ולפינוי על ידי מד"א שכן בדו"ח רשום כיצד קרתה התאונה ואיזה איברים נפגעו. כמו כן מומלץ לרשום בפתק איך קרתה התאונה. במידה ומדובר בתאונה שקרתה בדרך או בזמן או בחזרה מהעבודה ניתן לפנות לביטוח הלאומי כדי שתוכר התאונה כתאונת עבודה.
אתך בדרך לפיצוי,
עו"ד יובל וסרברגר בר