מחלת הפיברומיאלגיה היא מחלה אשר גורמת לכאבים מפושטים בנקודות שונות בגוף והיא יכולה להיווצר כתוצאה מתאונת דרכים. המחלה שכיחה יותר אצל נשים. המדובר באנשים אשר מתקשים מאד לתפקד, לנהל את שגרת חייהם כפי שהיו רגילים עד לפרוץ המחלה וסובלים סבל נוראי וקשה.
אנשים שחלו במחלה עשויים לסבול בין השאר מכאבי מפרקים, חולשה כללית, הרגשה של סחרחורות, כאבים באזור העיניים, כאבי צוואר, רגישות גבוהה לאור, עייפות, דיכאון, תחושת נמלים, הפרעות בשינה, בעיות ריכוז דיכאון ועוד. הטיפול במחלה להקלת הכאבים הוא בין השאר באמצעות תרופות, עירויים ואף לעיתים במריחואנה רפואית להקלת הכאבים.
בפסיקה ובמחקרים שנעשו נקבע, כי מחלת הפיברומיאלגיה יכולה להיות עקב תאונת דרכים, שכן בתאונה נגרמת טראומה לגוף. אחד מהדברים שיכולים להפעיל את המחלה הוא צליפת שוט (whiplash). במקרה של צליפת שוט הגוף בתאונה נזרק בפתאומיות ובעוצמה קדימה ונבלם בחגורת הבטיחות. כתוצאה מהתנועה החדה הצוואר נע ונמתח ברגע אחד קדימה ואחורה והנפגע מתחיל לסבול בדרך כלל מכאבי צוואר חזקים.
המחלה יכולה להיווצר לאו דווקא מייד לאחר התאונה, אלא אפילו אחרי שנתיים. כמו כן, המחלה יכולה לפרוץ עקב דחק נפשי שנפגע חווה בעקבות התאונה שעבר או למשל אדם שראה את קרובו נפגע בתאונת דרכים והוא חווה בעקבות כך טראומה נפשית שהובילה למחלה עצמה. כמו כן, יכול להיות מצב שבו לנפגע בתאונה סבל קודם לכן מפיברומיאלגיה והתאונה גרמה להחמרה במצבו.
הפיצוי שאפשר לקבל מחברת הביטוח
כל מקרה הוא לגופו, אולם יאמר כי אירוע של תאונת דרכים שגרם למחלת הפיברומיאלגיה או החמיר את מצבה עשוי להוביל לנכות רפואית ותפקודית לצמיתות אצל הנפגע. במקרה של נכות לצמיתות עקב המחלה יהיה זכאי הנפגע לקבל מחברת הביטוח פיצויים גבוהים בהרבה מאשר אילו לא קבעו לו. עוד יצוין כי הנפגע זכאי לממש את זכויותיו בין השאר במוסד לביטוח לאומי אם מדובר גם בתאונה שהיא תאונת עבודה, אם בנכות כללית, שיקום ועוד ולקבל פיצויים גם מגוף זה.
על כן, במקרה שאדם נפגע בתאונת דרכים לא להקל ראש בכך ולפנות בהקדם לעורך דין תאונות דרכים מומחה.